Kaitseliidu noored vallutavad mitu Pärnu linnaosa

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Noorkotkad kogunevad Pärnusse, et demonstreerida oma osavust ja nutikust.
Noorkotkad kogunevad Pärnusse, et demonstreerida oma osavust ja nutikust. Foto: Urmas Luik

Täna õhtul algab kodutütarde ja noorkotkaste võistlusmatk Sirge Siht, mille käigus võib Pärnu mitme elurajooni tänavatel ja Audru osavallas näha vormis noori.

Kuuendat korda toimuva võistlusmatka eesmärk on noortes huvi äratada nii üleelamisoskuste ja matkatarkuste kui orienteerumise vastu. Sedapuhku näidatakse oma osavust ja skautlike oskuste tundmist reedest pühapäevani Vana-Pärnus, Ülejõel ja Kesklinnas ning Audru osavallas. Sirge Siht toob oma oskusi proovile panema 70 noort. Korraldajaid on poolesaja ringis.

Võistkonnad liiguvad maastikul jalgsi kolme–neljaliikmelistes rühmades ja külastavad rajal olevaid tegevuspunkte. Finaal toimub pühapäeval kella 9 paiku, kui Vallikääru ja Munamäe ümbruses silkavad Kaitseliidu Noorte Kotkaste Pärnumaa maleva ja Kodutütarde Pärnumaa ringkonna kasvandikud mõõduvõtu lõpujooksul.

Kaitseliit loodab, et noorte võistlusmatk pärnakaid ei häiri, ning tänab kõiki kannatlikkuse eest juba ette. "Ei ole vaja muretseda, et sõda on meie õue peale jõudnud ja koputab uksele," rahustab võistluse teavituspealik Mehis Born ja kutsub kõiki pühapäeva hommikul Vallikääru aasale, et kaitsetahtega noortele kaasa elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles