Keskkonnainspektorid kõrvaldati töölt

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne ega ole seotud antud uudisega.
Foto on illustratiivne ega ole seotud antud uudisega. Foto: Sille Annuk / Postimees

Keskkonnainspektsiooni sisejuurdlus viis täna kahe inspektsiooni Pärnu büroos töötanud vaneminspektori vallandamiseni.

Keskkonnainspektsiooni Pärnu büroo juhataja Teet Sepa selgitusel sarnaneb inspektsioon oma olemuselt politseiga, mistõttu on seal töötajatele väga kõrged nõudmised. Kõnealusel juhul olevat tegemist olnud arusaamatusega seoses korrahoidmise ja visiooniga organisatsiooni kultuurist ja käitumisnormidest.



“Kui inspektor läheb töölt ära, ei võta ta ju oma vormistatud dokumente kaasa, samamoodi ei tohiks ta võtta kaasa muud informatsiooni,” peaksid töötajad Sepa arvates aru saama, et tööarvutis olev informatsioon kuulub asutusele.



Sepp ei soostunud täpsustama, kas korrarikkumine seisneski asutusesisese teabe käitlemisnormide vastu eksimises. Küll kinnitas ta, et tegemist polnud seda tüüpi skandaalse rikkumisega, kus näiteks kalakaitseinspektor jääks röövpüügi või muu sellisega vahele.   



Teada on niipalju, et üks töölt vabastatud inspektoritest oli naine, teine mees; ühe tegevusvaldkonnaks kalavarude järelevalvele, teise ampluaaks looduskaitse laiemalt. Mõlemad on keskkonda kaitsnud üle viie aasta.



“Meie inimesed on reeglina väga tublid ja lojaalsed ning kui mõni neist vabastatakse, on meil südamest kahju, et seda tegema peame, sest head inspektorit on raske leida, teda peab kaua välja õpetama – see on kindlasti suur kaotus organisatsioonile,” kommenteeris juhtunut töölt vabastamise käskkirjale alla kirjutanud keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles