Mure: bussijaama paigaldatud valdas keerab südalinna liiklussoonel hapniku kinni (7)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tõkkepuude taha ootele jäävad bussid võivad aeg-ajalt liiklust Aia tänaval takistada.
Tõkkepuude taha ootele jäävad bussid võivad aeg-ajalt liiklust Aia tänaval takistada. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu bussijaama platsil valitsenud liikluskaose ohjamiseks autovaksali sissesõiduteele paigaldatud tõkkepuu on tekitanud suvepealinna liikluspilti uue probleemi: valdase avanemist ootama jäävad bussid tõkestavad liiklust Aia tänaval, mis on kesklinna suurte tee-ehituste ajal üks peamisi liiklussooni, ajades lühikese süütenööriga kaasliiklejatel sellega harja tulipunaseks.

Kui tõkkepuu avanemist ootab pikem buss, seisab liiklus mõnikümmend sekundit, aga kui bussijaama pääsu koguneb ootama mitu ühissõidukit, võib liiklus seiskuda minutiks-paariks.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk tunnistas, et hiljuti paigaldatud tõkkepuude taha ootele jäävad bussid võivad aeg-ajalt liiklust Aia tänaval takistada, aga selle aja jooksul, mis valdase tööd on häälestatud, on mure leevenenud. Samuti on olukordi, kui bussid liiklust halvavad, jäänud märksa vähemaks.

“Liiklustakistusi oli rohkem, kui tõkkepuud ei olnud veel piisavalt hästi häälestatud,” ütles Kärpuk. “Nüüd juhtub seda harvemini.”

PÜTKi juhataja sõnutsi esineb busside tõkkepuu taha seisma jäämisel üksikuid häireid, aga arvestades seda, et bussijaamast on 180 väljumist päevas, pole probleem kuigi suur ja kaalub üles liikluskaose, mis bussijaama platsil valitses.​

Tagasi üles