Koduotsija Kas "nõiakass" Oliver peab tõesti varjupaigas veetma terve aasta? (3)

Copy
Must kass on sõber nagu iga teinegi lemmikloom ja karvkatte värv ei oma seejuures mingit tähtsust.
Must kass on sõber nagu iga teinegi lemmikloom ja karvkatte värv ei oma seejuures mingit tähtsust. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Pärnu loomade varjupaigas ootab kojusõitu nooruke Oliver.

Oliver on pehme kasukaga kassinoorhärra, kelle kurguesisel justkui valge kaelaehe, mis on küll iga imetleja silma rõõmustanud, ent koju pole teda ikka veel aidanud.

Pea süsimust kass sattus varjupaika mullu septembris Tori vallast Võlla külast umbes neljakuisena. Koduvalmis oli ta septembri lõpuks, kuid kassipoisile pole seni kodu pakutud.

Varjupaikade MTÜ statistika järgi ootavadki mustad kassid varjupaikades oma kodu kõige kauem. On ebausklikke inimesi, kelle seas levinud uskumus, justkui tooks punane kass majja rikkuse ja kolmevärviline õnne, must kass aga olevat maagiliste võimetega nõiakass, kes tõmbab kaela õnnetuse. Tegelikult ei tee kasukavärv mustast kassist aga sugugi halvemat kaaslast.

Pole vist ühtegi teist kodulooma, kellega on seotud nii palju ebausku kui musta kassiga.
Pole vist ühtegi teist kodulooma, kellega on seotud nii palju ebausku kui musta kassiga. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Varjupaiga töötajate hinnangul on Oliver veel häbelik ja päris lähedale endale ei lase. Ka paidega peab veel harjuma. "Ta on püüdlik ja uudishimulik ja muutub iga päevaga aina julgemaks. Kui algul püsis Oliver peidus ja hoidis omaette, siis nüüd liigub ta üha rohkem ringi ja tunneb end juba vabamalt," rääkis varjupaiga administraator Kerttu Kirspuu.

Ujeduse üle pole imestada, sest vaid neljakuusena tänavalt varjupaika sattunud kassipoeg õppis eelmises elus olema ettevaatlik ja alalhoidlik. "Oliver on visa ja sitke ning teda ootab ilus elu," avaldas Kirspuu lootust.

Kass Oliver toodi külatanumalt loomade varjupaika Suigu lähistelt Võlla külast mullu süguse hakul, kui ta oli vaevu neljakuune.
Kass Oliver toodi külatanumalt loomade varjupaika Suigu lähistelt Võlla külast mullu süguse hakul, kui ta oli vaevu neljakuune. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Nagu igale korralikule kassile, on Oliver aldis meeleheale ja teda saab suhtlema meelitada maiustega. "Muidugi meeldiks talle neid saada oma inimestelt oma päriskodus. Nii ta siin meil mõtiskleb ja uneleb, et kes tema inimesed võiksid olla ja millal nad talle järele tulevad," sõnas varjupaiga töötaja.

Oliver on kiibitud, vaktsineeritud, kastreeritud ja saanud parasiiditõrje. Kui olete valmis kiisule oma koduukse ja südame avama, võtke ühendust meilil parnu@varjupaik.ee või helistage 524 6705.

Tagasi üles