Vindine sähkutaja ei tulnud oma sõidukiga toime

Copy
Joobes tõuksisõitja viidi haiglasse.
Joobes tõuksisõitja viidi haiglasse. Foto: Urmas Luik

Reede õhtul toimus Pärnu ranna rajoonis Tervise Paradiisi spaahotelli juures liiklusõnnetus, kus sähkul sõitjad rikkusid mitut reeglit.

Kella 21.30 paiku kukkus 19aastane alkoholijoobes mees elektrilise tõukerattaga sõites. Tõukerattal oli kaks inimest, teine isik vigastada ei saanud.

Tõukerattajuht toimetati haiglasse kontrolli, kus selgus, et haiglaravi ta ei vaja, ja ta saadeti kodusele ravile.

Liiklusseaduse kohaselt ei tohi kergliikurijuht kedagi, kui sõiduk ei ole inimeste vedamiseks ette nähtud. Jalgratturi, kergliikuri- ja pisimopeedijuhi ühes grammis veres ei tohi olla alkoholi 0,50 milligrammi ega rohkem või ühes liitris väljahingatavas õhus 0,25 milligrammi ega rohkem.

​Politseinikud vestlesid õnnetuse põhjustanud noormehega kohapeal ja selgitasid talle tema rikkumist. Juhtumi asjus väärteomenetlust ei alustatud.

Kahekesi ühel tõukerattal sõita ei saa.
Kahekesi ühel tõukerattal sõita ei saa. Foto: Urmas Luik

Tõukerattaga sõites järgige nelja reeglit

  • Hoidke mõlemad käed juhtraual: elektritõukeratas ei ole nii stabiilne, et seda ühe käega juhtida. Kui sõitjal on vaja vaadata telefoni või teha midagi muud, tuleb kindlasti seisma jääda ja tõukerattalt maha tulla.
  • Valige õige sõidukiirus. Tõukeratta kiirust piiratakse 20 kilomeetrini tunnis, teatud linna piirkondades enamgi. Oluline on, et sõitja valiks olukorra järgi õige kiiruse. Jalakäijatest möödudes tuleb võtta hoog maha ja helistada varakult kella.
  • Ärge sõitke tõukerattal mitmekesi. Tõukerattad on disainitud ühele inimesele, mitmekesi sõites muutub see ebastabiilseks ja nii seate ohtu nii enda kui kaassõitja.
  • Jälgige liiklust. Elektritõukerattaga on soovitatav liigelda jalgrattateel või selle puudumise korral kõnniteel, arvestama peab liikluse ja ilmastikuoludega. Kui sajab vihma või on lehed maas või tee libe, peab ette vaatama. Samuti tuleb olla ettevaatlik kõrgete äärekivide, kanalisatsiooniluukide ja löökaukude suhtes.
Allikas: Bolt
Tagasi üles