Lugeja küsib Miks ei lasta sügisvärvide ilu nautida? (1)

Copy
Kõnniteid puhastatakse iga päev. Lehekoristusega on keskuslinnas rakkes kolm ettevõtet. 
Kõnniteid puhastatakse iga päev. Lehekoristusega on keskuslinnas rakkes kolm ettevõtet. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe toimetuse poole pöördus linnakodanik, kes sügisele au andes hea meelega pargis jalutades langenud puulehtedes jalgu sahistaks. Agarad puhuritega heakorratöötajad ei ole selleks aga just palju võimalust jätnud. “Miks ei võiks optimeerida kulusid ja lasta inimestel lehtede ilu nautida?” küsis kohalik elanik.

Sügisesed heakorratööd on tõepoolest hoo sisse saanud. Keskuslinnas hoolitseb lehekoristuse eest kolm ettevõtet: OÜ Kagumari, OÜ SOL Baltics ja Pärnu Linna Haldus.

Esimesed lehekoristustööd haljasaladelt tehakse linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi siis, kui alad hakkavad lehtedega kattuma. Kõnniteed peavad olema iga päev puhtad. “Haljasaladelt tuleb lehed hooldajatel regulaarselt ära viia, et enne külmasid ja lund saaks alad puhtaks,” märkis Roosaar. “Kui jätame lehekoristuse viimasele minutile, ootame ära, millal viimased lehed kukuvad, võib juhtuda, et lumi ja külmad ilmad tulevad ootamatult ja lehed jäävad koristamata.”

Roosaar selgitas, et koristamata lehed jätavad linnast hooldamata ilme, on ohtlikult libedad nii kõnni- kui sõiduteel, kuhjuvad tuultega erakinnistute aia taha või ukse ette, mis pahandab kinnistuomanikke, ja keerlevad tuultega linnaruumis kuni kevadeni. 

Tagasi üles