Politsei võtab Pärnus luubi alla autoroolis mobiiltelefoniga rääkijad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusseaduse järgi ei tohi autojuht kasutada telefoni sõidu ajal ilma käsi vabaks jätva vahendita.
Liiklusseaduse järgi ei tohi autojuht kasutada telefoni sõidu ajal ilma käsi vabaks jätva vahendita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu politseijaoskond korraldab teisipäeval reidi, kus pööratakse suuremat tähelepanu sõidukiroolis mobiiltelefonidega rääkijatele.

Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets ütles, et käsi vabaks jätva seadmeta mobiiltelefoniga autoroolis rääkimine on karistatav ja politsei on pidevalt sõidukijuhtide tähelepanu sellele pööranud. Seni on piirdutud enamjaolt hoiatamisega.

Liiklusseaduse järgi võib auto liikumise ajal roolis telefoniga rääkimise või pelga kõnetoru käeshoidmise eest karistada kuni 200 euro suuruse trahviga.

Metsa sõnutsi on olukord liikluspildis murettekitav, sest statistika on näidanud, et pea 5% autojuhtidest räägib roolis mobiiltelefoniga, seades sellega ohtu iseenda ja teised liiklejad.

Mets soovitab kõigil sõidukijuhtidel hankida vastav seade, sest trahv võib kujuneda hoopis suuremaks.

Politseijaoskonna juhi sõnade järgi on selliste rikkujate tabamine Pärnus teravdatud tähelepanu all küll teisipäeval, kuid kindlasti vaadeldakse mobiiliga lobisejaid ka igapäevase liiklusjärelevalve käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles