Laarmann üritab taas linnapolitseid kaotada

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu liige Eino-Jüri Laarmann tahab munitsipaalpolitsei tegevuse Pärnus lõpetada.
Pärnu linnavolikogu liige Eino-Jüri Laarmann tahab munitsipaalpolitsei tegevuse Pärnus lõpetada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu volikogu arutab homme juba neljandat korda linnavolinik Eino-Jüri Laarmanni eelnõu munitsipaalpolitsei tegevuse lõpetamise kohta.


Varasematel kordadel pole Laarmanni ettepanekut üldse arutama hakatudki.



Kunagine keskerakondlane, praegu parteitu Laarmann märgib eelnõule lisatud seletuskirjas, et Pärnu linn ei vaja täiendavat politseiüksust, sest Eesti politsei saab avaliku korra tagamisega Pärnus hakkama. “Pärnu linn ei vaja politseiüksust, kelle ülesandeks on ainult trahvide määramine,” kirjutab linnavolinik eelnõule lisatud seletuskirjas.



Munitsipaalpolitsei kasutegur on olnud tema jaoks arusaamatu juba selle loomisest saadik. Linnavoliniku arvates peaks linna heakorra tagamisega tegelema keskkonnateenistus, sest enne linnapolitsei loomistki ei uppunud Pärnu prügisse.



Laarmann leiab, et piletikontrolli autobussides saaks korraldada munitsipaalpolitsei eriüksuseta. “Linn tellib reisijateveo ja piletikontroll on peamiselt vedaja mure,” selgitab ta.



Laarmann näeb munitsipaalpolitsei ülalpidamises mõttetut rahakulutamist: aastas kulub kolm miljonit krooni linna raha, aga tulu sellest tema ütlust mööda näha ei ole.



Laarmann on oma seletuskirjas esitanud põhjaliku arvutuse ja näidanud, et munitsipaalpolitsei likvideerimisega selle aasta 1. märtsist hoiaks linn kokku üle poolteise miljoni krooni.



Linnavalitsus eelnõu ei toeta, tuues põhjenduseks, et munitsipaalpolitsei ei ole käsitatav riigipolitsei paralleelstruktuurina, vaid on loodud selle toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles