Pärnu zontad tutvusid Kastna külaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kastna on Tõstamaa valla 19 küla hulgas üks väiksemaid, kuid ettevõtlikud ja kodukoha väärtustamise tahtega inimesed hoiavad looduskaunil ninal maakohta elujõulisena.

Kastna Külaseltsi esindajatega käisid kohtumas Pärnu Zonta klubi liikmed, kes muu hulgas tutvusid piirkonna kahe ettevõtte, majutusteenust pakkuva OÜ Jalmeri ja metsa hooldava ning masinaid rentiva Taltsi taluga.

Külaseltsi liikmed eesotsas Piret Volgeradiga rääkisid-näitasid, kuidas on edenenud kunagises kirikumõisas rahvamaja taastamine külamajaks, sest kadakate vahele hajutatud maakohas ei ole säilinud ühtegi koosolemise kohta.

Jõudumööda on vana vare ümber ehitatud, kuid rahanappus pole lubanud tööd lõpule viia ja näiteks külamuuseumi rajamine lükkub tulevikku.

OÜ Jalmeri pererahvas Katrin ja Riho Väli on vanast talukohast Vaiste lahe ääres aastatega ja jõudumööda kujundanud puhkebaasi, kus suviti võib majakestesse ja telkimisplatsile mahutada mitusada inimest.

Taltsi talu on rajatud pererahva Rutt ja Aivar Vene väsimatu töö ja suurelt mõtlemise julgusega ning peremees on koduriigi suurimaid erametsaomanikke, kes majandab ligi 1800 hektarit metsa ja annab tööd umbkaudu 30 inimesele.

Pärnu Zonta klubil on tava sõita kevaditi tutvuma maakonna eri kandi inimeste eluoluga.

Läinud aastal käidi Saarde ja Surju vallas, kohtuti Oissaare küla inimeste ja Lähkma-Saunametsa külaseltsi esindajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles