Audru tegi Lavassaarele liitumisettepaneku

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla lipp.
Audru valla lipp. Foto: Riigikantselei

Audru vallavolikogu otsustas eilsel istungil teha Lavassaare vallale liitumisettepanek. Kohal oli 12 saadikut ja otsus võeti vastu ühehäälselt.


Audru vallavanem Margus Joonas lausus, et Audru ja Lavassaare on omavahel seotud ja ükskord tuleks liitumine kõne alla niikuinii, targem on teha seda vabatahtlikult kui hiljem sunniviisil.



Liitumiseks sügiseste valimiste käigus peavad liitumispaberid olema maavanemale esitatud 17. aprilliks. Joonas märkis, et praeguse graafiku järgi jõutaks sellega valmis, kuid midagi pole katki, kui läbirääkimised võtavad kauem aega ja jätkuvad pärast valimisi.



Teisipäeval oli Lavassaares rahvakoosolek, kus vallaesindus arutas rahvaga valla arenguperspektiive. Sealhulgas küsiti rahvalt sedagi, mida arvatakse võimalikust Audruga liitumisest.



Lavassaare vallavanem Ene Täht märkis, et lausvastuseisu ega kestvaid ovatsioone rahva seast ei tulnud, oli nii poolt- kui vastuväiteid ja ühtset arvamust välja ei koorunud. Otsuse liitumisettepaneku kohta teeb Lavassaare vallavolikogu. Nagu Vändra ja Kaismagi puhul, järgneks jah-sõnale rahvaküsitlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles