Võimlejate peol etendub muinasjutt

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase lastekaitsepäeva õhtul leiab Pärnu spordihallis aset Pärnu võimlemispidu, ühises etenduses astuvad üles võimlemisrühmad nii linnast kui mitmelt poolt maakonnast.

Tegemist on Ainula balleti- ja iluvõimlemisstuudio organiseeritud ülemaakondliku võimlemisetendusega, milles löövad kaasa nii lasteaiapõnnid kui täiskasvanud võimlejad või akrobaatikaga tegelejad.

Stuudio juht Aino Väin teeb koos abilistega sellist pidu esimest korda ja ideaalis võiks selle korraldamine hakata käima järgmistel aastatel võimlemisrühmade koostöös külakorda.

Mõte on korraldada pidu igal aastal alternatiivina igasugustele võistlustele.

“Ülemaakondliku võimlemisetenduse mõtte peale tuli stuudio treener Kerlika Kajando, kes on tegelnud individuaalvõimlemisega ja vaatas samamoodi nagu mina Pärnusse sisse sõitnuna, miks ei toimu siin aastat kokku võtvaid tavalisi võimlemispidusid, kuhu saavad kõik tulla, nagu on mujal maakondades,” põhjendas Väin.

Etenduse aluseks oleva muinasjutu kirjutas valmis Merete Väin ja sinna juurde loodi võimlemiskavad. Korraldaja rääkis, et sel aastal sattus pidu ajale, kui lasteaedade-koolide rühmadel tuli muudekski üritusteks harjutada, ometi leidsid paljud endas jõudu ja mahti võimlemispeolgi kaasa teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles