Jakobsoni konkurss ootab kandidaate

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseum.
Kurgja talumuuseum. Foto: Henn Soodla

Pärnumaa popuplaarseima põllumehe ning haridus- ja kultuuritegelase väljaselgitamiseks on 24. aastat toimumas Jakobsoni nimeline konkurss, kandidaatide esitamise tähtaeg on 16. juuli ja ettevõtmist toetab Pärnumaa omavalitsuste liit.

Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi direktor Monika Jõemaa selgitas, et nagu varemgi, võivad kandidaatide esildisi esitada töökollektiivid, ühiskondlikud organisatsioonid, liikumised, seltsid.

Kirjalik taotlus tuleb saata Vändra valda Kurgjale Jakobsoni talumuuseumi kas tava- või e-postiga või tuua kohale. Kirjas peab olema põhjendus ning lisatud kandidaadi ja esitaja kontaktandmed.

Preemiad antakse Kurgjal üle 21. juulil, mil talumuuseum tähistab oma rajaja Carl Robert Jakobsoni sünniaastapäeva ning toimub konverents “Rahvarõivas kui identiteedi ja märkide kandja”.

“Oli ju Jakobson see, kes kandis ise Vändra mehe pikk-kuube ja ärgitas inimesi rahvariideid kandma,” mainis muuseumi direktor.

Tavakohaselt annab ajaleht Pärnu Postimees kõnealusel konkursil välja oma eripreemia maaelu väärtustavale ja piirkonna elu hoogustavale nooremapoolsele ettevõtjale.

Eelmisel aastal valiti Pärnumaa populaarseimaks põllumeheks Arnold Prints ja  kultuuritegelaseks Elfriede Nikolai, Pärnu Postimehe eripreemia pälvis talupidaja ja kooliõpetaja Raivo Tõnisson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles