Vene kooli direktor Vladimir Klevtsov vaidlustas oma vallandamise

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu Vene gümnaasiumi direktor Vladimir Klevtsov (pildil) vaidlustas enda vallandamise Pärnu maakohtus ja nõuab hagis kahjutasu hüvitamist.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu sõnade kohaselt läheb 25. juulil esitatud hagi kohtunik Toomas Talviste menetlusse, kes naaseb puhkuselt 10. augustil. Siis selgub, millal kohus asja arutama hakkab.

Kirsipuu ei osanud täpsustada, kui suurt hüvitist Klevtsov linnavalitsuselt nõuab, sest ta ei ole hagi näinud, sest kirja teel saadetud hagi suunati puhkusel olevale kohtunikule.

Kirsipuu lisas, et puhkuste perioodil saabuvaid hagiavaldusi jagatakse kohtunike tööjaotusplaani kohaselt puhkusel olevatele kohtunikelegi, erandiks on vaid kiireloomulised asjad.

Klevtsov ei olnud nõus vallandamise vaidlustamist ja hüvitise nõudmist Pärnu Postimehele kommenteerima.

Esmaspäeval avaldas uudisteagentuur BNS uudise, et Klevtsov ei ole oma vallandamist vaidlustanud, selle kohta küsis uudisteagentuur infot Pärnu linnavalitsuse pressiesindajalt ja sai vastuseks, et linnavalitsusele vastavat teadet kohtust tulnud ei ole.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo sõnade kohaselt saadab kohus alati teate, kui linnavalitsuse vastu on hagi esitatud. „Esmaspäevaks sellist teadet linnavalitsusele saabunud ei olnud, seda ma ka BNSi ajakirjanikule ütlesin,“ selgitas Murakas-Ollo, märkides, et teadet hagi esitamisest ei olnud saabunud eilsekski.

Pärnu linnavalitsus vabastas Klevtsovi ametist 2. juulist. Sellest ajast määrati kooli juhiks kuni uue direktori ametisse kinnitamiseni kooli õppealajuhataja Kristina Moissejenko, vabastamata seejuures teda oma tööülesannete täitmisest.

Klevtsovi ametist vabastamise põhjuseks oli riikliku bioloogiaeksami ebaaus läbiviimine 25. mail. Riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus tuvastas kooli 18 õpilase töödes kahtlaselt sarnaseid vigade parandusi ja vastuseid.

Pärnu Vene gümnaasiumi riiklikul bioloogiaeksamil juhtunut kirjeldasid õpilased oma seletuskirjades nii, et eksamikomisjoni välisvaatleja lahkus hetkeks ruumist ja samal ajal luges üks eksamikomisjoni liikmetest, bioloogiaõpetaja Valentina Judina, õpilastele vastuseid ette.

Eksamikomisjoni esimees, kooli direktor Vladimir Klevtsov, kes pidanuks vastutama eksami ausa korralduse eest, on väitnud, et mingisugust rikkumist pole olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles