Pärnumaal päästeti kaevu kukkunud veis

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal päästeti veis kaevust. Foto on illustratiivne.
Pärnumaal päästeti veis kaevust. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa päästjad tõmbasid pühapäeva hommikul Tõstamaa vallas Seliste külas ligi kahemeetrise läbimõõduga kaevust välja veise, kes pääses õnnetusest vaid ehmatusega.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi teatel sai Tõstamaa päästekomando väljakutse pühapäeval kell 8.46. Lihaveis oli kukkunud Seliste külas vanasse ümmargusse veega täidetud salvkaevu, millel polnud rakist.

“Salvkaev oli märgistatud, selle ümber oli elektrikarjuse postidele tõmmatud kahekordne elektrikarjus, küll polnud selles voolu sees,” rääkis Trink. “Looma avastas kaevust karjamaale läinud talitaja.”

Päästjad said kohaliku käest abiks traktortõstuki, loomale tõmmati ümber spetsiaalne lai tõstelint. “Lindi said päästjad loomale ümber kaevu servalt, seega kaevu ei pidanud päästjad ronima,” lisas Trink. “Loom oli kaevus rahulik ja päästjate ütlust mööda said nad lihaveise suuremate probleemideta kaevust välja tõstetud.”

Küll sattus kuivale pääsenud loom Tringi sõnade kohaselt pääsemisest eufooriasse.

“Päästetud loom kukkus ilmselgelt rõõmust nii hoogsalt kargama, et päästjatel oli looma ümbert päästevarustuse hulka kuuluva tõstelindi kättesaamisega omajagu tegu,” kirjeldas Trink. “Loomal vigastusi ei onud ja ta pääses kaevust vaid korraliku ehmatusega.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles