Vabatahtlikud saavad koolide juures liiklust rahustada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ootab kooli alguse puhul vabatahtlikke appi liiklust rahustama.
Politsei ootab kooli alguse puhul vabatahtlikke appi liiklust rahustama. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kooliaasta alguses oodatakse politseiametnike kõrvale suurematele ristmikele vabatahtlikke, et koolide juures liiklust rahustada ja õpilaste kooliteed turvalisemaks muuta.

Juba teist aastat ellu kutsutud projekt „Turvaliselt koolipinki“ otsib ka sel aastal vabatahtlikke, kes koostöös politseiametnikega koolide juures liiklust rahustavad ja ülekäiguradadel kooliõpilastel teed ületada abistavad.

Vabatahtlikuna projektis osalemiseks tuleb oma soovist teada anda Lääne prefektuuri vabatahtlike koordineerija Indrek Kõivu meiliaadressil indrek.koiv@politsei.ee või telefonil 444 6553. Registreerimisel tuleks teada anda oma meiliaadress, telefoninumber ja piirkond, kus soovitakse osaleda.

Projekti koostööpartner on maanteeamet, kes korraldab 23. augustil vabatahtlikele koolituse - see on vabatahtlik ja osalenutele väljastatakse tunnistus. Osalemistaotlusele tuleks märkida, kui on koolituse soov.

Projekt „Turvaliselt koolipinki“ sündis möödunud aastal, kui septembrikuus kaasati vabatahtlikke kõikide Lääne prefektuuri haldusalasse jäävate koolide juurde.

Lääne prefektuuri vabatahtlike koordineerija Indrek Kõivu sõnul sai eelmisel aastal ülimenukaks osutunud projekt palju positiivset tagasisidet.

„Kodanikuühiskonnas ei ole ainult politsei ülesanne tagada turvalisus, vaid see on meie kõigi kohus. Üks võimalus panustada oma kogukonna turvalisusesse ongi lähenev koolialgus, kus oma tegevust eeskujuks seades saab üles näidata hoolivust ja tagada lastele turvaline koolitee,“ ütles Kõiv.

Selle aasta koolitee ohutumaks muutmise projekti on kaasatud Pärnu linnavalitsus. Koostöö eesmärk on kaasata vabatahtlikke linna olulisematesse bussipeatustesse, kus on plaanis abistada koolilapsi uuenenud bussigraafikuga liiklemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles