Konfiskeeriti 4,7 kilomeetrit nakkevõrke

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti ning keskkonnainspektsiooni ühisoperatsiooni käigus eemaldati Liivi lahel ja Kihnu saare ümbruses püügist nõuetele mittevastavad nakkevõrgud, mille kogupikkuseks mõõdeti 4,7 kilomeetrit.

Läinud nädalal toimunud ühisoperatsiooni tulemusena avastati Liivi lahel ja Kihnu saare ümbruses 57 nõuetele mittevastavat nakkevõrku, mis olid nõuetekohaselt tähistamata ja millel olid lubatust väiksemad võrgusilmad. Võrgud eemaldati ja viidi keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni hoiule.

Lääne prefektuuri piiriturvalisuse talituse vanempiiriametniku Tõnis Leinarti sõnade järgi on nõuetele mitte vastavate ja nõuetekohaselt tähistamata püügivahendite kasutamine tõsine probleem.

„Ajalooliselt on Kihnu ümbrus ja Liivi laht tuntud oma heade kalasaakide poolest, sest kala tuleb sealsesse madalasse rannikumerre kudema ja seda röövpüüdjad ära kasutavadki.

Kuigi keskkonna tingimuste muutumisest tulenevalt saab viimasel ajal rääkida ka kala saagikuse vähenemisest, ei saa mööda vaadata faktist, et lubatust väiksemate võrgusilmadega võrkude ehk rahvakeeli „hiinakate“ kasutamine mõjutab oluliselt iga järgneva aasta saagikust,“ sõnas Leinart.

Esimesel poolaastal avastati üle Eesti 659 korral selgusetu kuuluvusega ja nõuetele mittevastavaid püügivahendeid, sealhulgas Pärnumaal 57 korral.

Nõuetele mittevastavate püügivahendite kasutamine on seadusega keelatud ja põhjustab keskkonnale ja kalavarudele korvamatut kahju.

Samuti jäävad nõuetekohaselt tähistamata võrgud märkamatuks väikelaevadele, mis võrkudesse pahaaimamatult takerduvad. Seega võivad selletaolised võrgud inimestelegi ohtlikuks muutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles