Pärnus avati Eesti filmi 100. sünnipäevale pühendatud näitus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumis avati Eesti filmi 100. sünnipäeval pühendatud näitus.
Pärnu muuseumis avati Eesti filmi 100. sünnipäeval pühendatud näitus. Foto: Urmas Taul

Pärnu muuseumi näitusesaalis avati reedel näitus "Tähelepanu! Kaamera!", mis on pühendatud Eesti filmi 100. sünniaastale.

Näitus on valminud ERRi muuseumi ja Pärnu muuseumi koostöös ning keskendub rikkaliku esemelise väljapaneku kõrval foto-, tele- ja kinotegijatele, vahendas ERR.ee.

Avamisel kõnelesid Vahur Kersna, Rein Maran, Jüri Pihel, Tiina Alver, Margus Saar, Enn Säde, ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Näituse idee autor on Rahvusringhäälingu muuseumi arendusjuhi Tiit Kimmel.

Loodusfilmi tuhandet nägu esindab näituseosa Rein Marani loomingust, telekunstniku tegemistest läbi kolme aastakümne saab ülevaate kunstnik Tiina Alveri tööde esitlusest. Eksponeeritud on telelavastuse "Nöbinina" kostüümid ja rekvisiidid. Lisaks Valdo Pandi isikunäitus ning ajaloolised tele- ja kinokaamerad.

Kui kõnekas võib olla üks jäädvustatud kaader, näeb tuntud filmimehe ja sõjajärgse Pärnu koolipoisi Enn Säde fotodelt, kus on Pärnu tollaseid inimesi, maju, sündmusi, vaateid. Väärtuslik materjal on restaureeritud ja lisatud on autori kommentaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles