Päästeamet tunnustas nelja Pärnumaa elupäästjat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolipoisid Nikita Andrianov ja Oleg Kiseljov pälvisid Elupäästja medali kolmeaastase tüdruku uppumissurmast päästmise eest.
Koolipoisid Nikita Andrianov ja Oleg Kiseljov pälvisid Elupäästja medali kolmeaastase tüdruku uppumissurmast päästmise eest. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg andsid täna Tallinnas Eesti organiseeritud tuletõrje 93. aastapäeva puhul üle Elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid.

Pärnumaalt leidis tunnustust neli elupäästjat: 14aastased koolipoisid Nikita Andrianov ja Oleg Kiseljov, Vändra konstaablijaoskonna patrullpolitseinik Tarmo Rullingo ja Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonna Vändra kiirabibrigaadi autojuht Alo Põder.

Elupäästja medali pälvinud koolipoisid Nikita ja Oleg nägid eelmise aasta 29. juulil Pärnumaal Lepanina hotelli basseini ääres jalutades vees uppumisohus kolmeaastast tüdrukut. Poisid tõmbasid tüdruku basseinist välja ja üks poistest hakkas last elustama. Esialgu näost sinine tüdruk hakkas elustamise ajal oksendama ja seejärel nutma. Kohale kutsutud kiirabi viis lapse haiglasse jälgimisele.

Poiste kiire ja oskuslik tegutsemine päästis väikese Carolina elu.

Tarmo Rullingo ja Alo Põder said medali põlevast majast inimese päästmise eest.

Tänavu 5. veebruaril toimus elumaja tulekahju Pärnumaal Vändra vallas Aluste külas. Väljasõidu ajal saadi häirekeskuselt infot, et põlevas hoones võib olla inimene. Kohale jõudes oli maja suitsu täis ja päästjad sisenesid majja, et alustada tulekustutusrünnakut. Sündmuskohale tulid ka politsei ja kiirabi.

Maja ukse juures seisnud politseinik Tarmo Rullingo kuulis hoonest naise karjumist. Koos parameedik Alo Põdraga avasid nad ukse ja Rullingo märkas toas naist. Lepiti kokku, et Põder jääb politseinikku ukse juurde julgestama, ja Rullingo sisenes tuppa. Kiirelt haaras ta naise õlale, toimetas ukseni ja sealt edasi viisid mehed kannatanu kiirabiautosse.

Hiljem selgus, et majas viibis veel üks inimene, keda päästa ei õnnestunud.

Tänu Põdra ja Rullingo oskuslikule ja kiirele tegutsemisele õnnestus päästa inimese elu.

Kokku pälvis Elupäästja III klassi medali 31 inimest kõikjalt Eestist, nende seas seitse eraisikut, üks kaitseväelane, üks kiirabitöötaja ja kolm politseinikku. Ülejäänud medalisaajad oli päästeteenistuste töötajad.

Tänasel üritusel tunnustati ühtekokku 78 inimest, tänu kelle vaprusele on päästetud inimese elu või vara ja kes on silma paistnud päästealal töötades või seda arendades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles