Mürakarud õpivad sügist ja leivategu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme ennelõunal oodatakse 1,5-4aastasi lapsi koos ema-isa, vanaema-vanaisa või hoidjaga Pärnu keskraamatukokku Mürakarukooli.

Mürakarukoolis saavad pisikesed mürakarud õpetaja Katrin Hildunen-Alvela eestvedamisel õppida kuulama, vaatama, lauluviisi jälgima, rütmisalmi kaasa ütlema, tantsujalga seadma ja mängima, tutvustas keskraamatukogu lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker.

Tegus pooltund viib Mürakarukooli õpilased seekord sügist ja leivategu õppima. Et nii tähtsad asjad põnnidele toredad oleksid, korratakse Peekri ütlust mööda üheskoos juba eelmisel korral armsaks saanud laule ja mänge ning proovitakse uusigi, kus tuleb juttu leivast ja kakukese veeretamisest.

„Mürakarukooli laulu kuuldes hakkab mõnel kevadistes tundides “müranud” lapsel käsi üsna iseenesest rütmi lööma, aga alati leidub raamatukogus veel avastamata põnevaid sõnu ja lauseid, olgu need siis peidus õpetaja Katrini lauludes-mängudes või pisipõnnide raamatukorvis,“ rääkis Peeker.

Püsivama loomuga põnne ootab pärast tundi teise korruse raamatumaailm. Mürakarukoolis käimise eest tasu ei küsita. Võimaluse korral võib kaasa võtta istumisaluse või padja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles