Tartu Lõunakeskuse taluturg laieneb Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus asub äsja renoveeritud Aida ja Põhja tänavate vahel.
Pärnu Keskus asub äsja renoveeritud Aida ja Põhja tänavate vahel. Foto: Urmas Luik

Paar aastat tagasi Tartus Lõunakeskuses Lõuna-Eesti väikeste tootjate kaupa pakkuma hakanud taluturg laieneb Pärnusse, järgmisel nädalal lüüakse talunike hea ja parem letti Pärnu Keskuses, kirjutab tänane Tartu Postimees.

„Mul on väike hirm, kuidas pärnakad meid vastu võtavad,“ tunnistas Lõunakeskuses kauplevat taluturgu majandava MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti tegevjuht Merle Vall. „Aga lubatud sai, taganeda pole kuhugi. Lõunakeskuses on meil küll kaks aastat läinud tänu teadlikule ostjale tõusujoones.“

Taluturu kutsus suvituslinna kontserdimaja kõrval juulis avatud Pärnu Keskusse kauplema selle omanik PK Arendus OÜ, mis on seotud Lõunakeskusega. Pärnu Keskuse taluturu tegemiseks moodustati tulundusühistu (TÜ) Taluturg, mille liikmed on Nopri talumeierei, OÜ Otepää Oskar, MTÜ Liivimaa Lihaveis, OÜ Astja, Peipsiveere köögiviljaühistu, OÜ Mahetark, Marjamaa talu, Taarapõllu talu, OÜ Mesinik ja TÜ Eesti Mahe.

Tartu Postimees kirjutab, et Pärnusse laienemise teevad võimalikuks taluturgu varustavad Lõuna-Eesti talunikud, kellel on juba nii palju kaupa pakkuda, et sellega võib kaugemalegi sõita.

Ühe esimese kohaliku tootjana hakkab Pärnu Keskuse taluturul oma kaupa pakkuma Pärnu lähedal Paikusel asuv Margot Saare jaanalinnukasvatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles