Sauga vallas alustas lastehoid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MTÜ Pereabikeskus avas koostöös Sauga vallaga Hirvela tänavas, mänguväljaku vahetus läheduses kuni 13 last mahutava lastehoiu.

MTÜ Pereabikeskuse juhatusse kuuluva Toomas Toimeta jutu järgi on laste päralt avarad ja lapsesõbralikud ruumid, mis on planeeritud spetsiaalselt lastehoiu nõudeid ja vajadusi silmas pidades.

Pereabikeskuse lastehoid tegutseb lapse sotsiaalset arengut soodustava liitrühma ehk pererühmana, kus lapsed kasvavad nagu õed ja vennad.

„Sellise lähenemise üks suur eelis on, et eri vanuses lapsed õpivad omavahel suhtlema ja sõbrunema, üksteist toetama ja aitama,“ rääkis Toimeta ja lisas, et lastehoidu on oodatud 1,5-7- aastased lapsed.

Toimeta ütlust mööda tegelevad pereabikeskuse lastehoius lastega rõõmsameelsed ja avatud südamega lapsehoidjad, kellel on erialane haridus ja pikk töökogemus.

„Pererühmas kujuneb lapse koostöövalmidus ja empaatiavõime, areneb suhtlemisoskus,“ kirjeldas Toimeta. „Laps kasvab teadmisega, et saab julgustust ja tunnustust nii vanematelt kui noorematelt. Nii õpib laps ise otsustama ja valikuid tegema.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles