Pärnu linnapea teenis Tallinna linnapeast enam

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm teenis mullu oma Tallinna kolleegist Edgar Savisaarest (paremal) rohkem.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm teenis mullu oma Tallinna kolleegist Edgar Savisaarest (paremal) rohkem. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärnu linnapea Mart Viisitamm teenis eelmisel aastal rohkem kui tema Tallinna kolleeg Edgar Savisaar, Viisitamme keskmine kuupalk koos lisatasudega oli 60 701 ja Savisaarel 53 416 krooni.


Pärnu linnavalitsuse koduleheküljel avalikustatud 2008. aasta palgaandmete järgi maksis linnavalitsus Viisitammele eelmisel aastal 728 417 krooni. Selle sees on nii 47 098kroonine kuupalk, 8336kroonine igakuine esindustasu kui muud lisatasud, mida maksti aasta jooksul 63 196 krooni.



Nagu teistelegi linnavalitsuse töötajatele, maksti Viisitammele kuupalga ulatuses puhkusekompensatsiooni. Sellele lisandus toetus kaksikute sünni puhul jt hüvitised.



Kui toetused kuude peale ära jagada ning palga ja esindustasuga liita, tuleb Viisitamme aasta keskmiseks kuupalgaks 60 701 krooni.



See pole veel kõik. Sihtasutuse Pärnu Haigla nõukogu esimehena teenis Viisitamm iga kuu 6000 krooni, mis teeb tema mulluseks kuu keskmiseks 66 701 krooni.



Savisaarele maksis Tallinna linnavalitsus eelmisel aastal 641 000 krooni. Milliste sihtasutuste nõukogudest tema lisa saab, ei tea.



Kõikide Pärnu abilinnapeade ja linnasekretäri palk koos lisatasude ja hüvitistega oli eelmisel aastal 517 471 krooni. See teeb nende kuu keskmiseks 43 122 krooni. Taastusravikeskuse Estonia nõukogu liikmena sai abilinnapea Jane Mets iga kuu 5000 krooni põhipalgale lisaks.



Pärnu linnavalitsus on koduleheküljel avalikustanud ainult 80 töötaja palgaandmed. Vastuseks küsimusele, miks avalikustati linnavalitsuse 163 töötajast just nende palgaandmed, saatis avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo linnapea käskkirja, milles määratletakse majanduslike huvide deklaratsiooni esitavad ametiisikud. Kokkuvõtlikult on need inimesed, kes dokumente allkirjastavad, lube väljastavad, trahve määravad jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles