Noored akordionistid panid end proovile

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi noorimas vanuseklassis mänginud Mareks Vitinš tundus oma etteastega rahule jäävat. Poiss õpib Limbaži muusikakoolis.
Konkursi noorimas vanuseklassis mänginud Mareks Vitinš tundus oma etteastega rahule jäävat. Poiss õpib Limbaži muusikakoolis. Foto: Ants Liigus

Eile astus 30. Pärnu akordionimuusika festivalil solistide, ansamblite ja orkestrite konkursil žürii ette sadakond noort Eestist, Lätist, Leedust ja Valgevenest.

Vanalinna põhikoolis võisteldi neljas vanuseklassis, noorimad mängijad kuni kümneaastased, vanimad 17aastased.

“Tahaks ikka võita, aga päris närvis olen,” tunnistas noorimas vanuserühmas konkureerinud üheksa-aastane Anton Kislitsõn, kes akordioni harjutab neljandat aastat. “Põhiline on täna maksimaalselt hästi mängida,” rahustas poissi tema õpetaja Tatjana Danilova Sillamäelt. Sealses muusikakoolis õpib akordioni 30 õpilast, konkursile võeti kaasa neli.

Festivali ühe korraldaja Valdo Värgi jutu järgi püütakse konkurss mahutada ühele päevale, mängitakse kahes saalis korraga. “Väga suureks ei saa me paisuda, kuigi tahtjaid on parasjagu,” rääkis Värk. “Osalejate tase erineb, aga kõik annavad kahtlemata oma parima.”

Täna esineb festivalil Eliisabeti kirikus Baltic Tremolo, homme on lõõtsa- ja akordionimängijate kokkutulek, õhtul mängivad parimad muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles