Raeküla noored õpivad tundma valitsemise põhimõtteid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Raeküla Vanakooli keskuse avatud noortekeskuse noored osalevad Balti riikide ühises koostööprojektis “Observed by Youth – Noored vaatlevad”, mille on heaks kiitnud ja rahastanud ELi programm “Euroopa noored”.


Projekti avakonverents toimub täna Riias ja sellele järgneb 1,5päevane seirevisiit Läti kohalikesse omavalitsustesse ja noortekeskustesse. Raeküla viieliikmelist esindust saadavad Kadi Kalmus linnavalitsusest ja Piia Karro Raeküla seltsist. Osalevad  Kuressaare linna nooredki.



Ettevõtmise eesmärk on aktiveerida noori kaasa rääkima kohaliku omavalituse, riigi ja Euroopa tasandil. Karro selgitust mööda omandavad noored vaatlejad teadmisi elukohajärgse kohaliku omavalitsuse ja selle struktuuri kohta. Nad avaldavad igakuised aruanded projekti koduleheküljel, peavad blogisid, õpivad tundma otsuste langetamise protsessi nii kohalikul, riiklikul kui Euroopa tasandil. Projekti lõpus avaldatakse omandatud kogemused trükisena.



 2010. aasta veebruarini vältav “Observed by Youth” on Raeküla Vanakooli keskuse avatud noortekeskuse esimene rahvusvaheline koostööprojekt. “Nii noorte kui korraldajate ootused on suured ja mis peamine – projektist loodetakse nii palju õppida, et tulevikus olla juba ise huvitavate ideede algajata ja eestvedajate rollis,” rääkis Karro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles