Parteitöötaja teenis ühe koosolekuga 16 650 krooni

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Sarandi.
Raul Sarandi. Foto: Urmas Luik

Isamaa ja Res Publica (IRL) Pärnumaa arendusjuht Raul Sarandi sai eelmisel aastal ühel Lennuliiklusteeninduse ASi nõukogu koosolekul osalemise eest 16 650 krooni.


Lennuliiklusteeninduse AS kuulub Eesti riigile. Sarandi määras nõukogu liikmeks tema erakonnakaaslane, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.



Lennuliiklusteeninduse ASi nõukogu pidas mullu neli koosolekut. Kõigil neljal koosolekul osalenud Sarandi tööd tasustati 66 600 krooniga, mis teeb ühe koosoleku hinnaks 16 650 krooni.



Sarandiga samasse erakonda kuuluv Pärnu endine abilinnapea Mart Alliku kuulub aktsiaseltsi Eesti Loots nõukogusse. Temagi oleks pidanul neljal koosolekul osalemise eest 66 600 krooni saama, aga puudus ühelt koosolekult. Puudujalt ei võetud ära mitte kolme, vaid ühe kuu palk, ja Alliku pidi leppima 61 050kroonise aastateenistusega kolme koosoleku eest.



Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper selgitas, et peale koosolekutel käimise peavad riigile kuuluvate ettevõtete nõukogu liikmed jooksvalt ettevõtte tööga kursis olema. “Neile saadetakse igakuine kokkuvõte, mille kohta saab küsimusi esitada,” ütles Vapper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles