Neinar Seli valiti EOK presidendiks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eile valis Eesti Olümpiakomitee (EOK) üldkogu Tallinnas Viru hotelli konverentsikeskuses endale neljaks aastaks presidendiks Neinar Seli, kelle poolt anti 85 häält. Seli vastaskandidaat Madis Kallas kogus 29 häält.

Asepresidentideks said Kristina Šmigun-Vähi 104 ja Toomas Tõnise 97 poolthäälega. EOK täitevkomiteesse valiti Peep Aaviksoo, Oliver Kruuda, Jüri Käo, Sandor Liive, Hanno Pevkur, Edgar Savisaar, Urmas Sõõrumaa, Erich Teigamägi, Jaan Toots, Kaia Jäppinen, Mati Lilliallik, Jaak Salumets, Helir-Valdor Seeder ja Sven Sester.

EOK üldkogusse kuuluvad 63 alaliidu, 15 spordiühenduse, 19 piirkondliku spordiliidu esindajad ja 25 füüsilist isikut. Presidendi valimisteks võeti välja 117 bülletääni, neist kolm osutusid kehtetuks.

“Kõigepealt võtan käsile oma meeskonna koostamise ja spordijuhtidega suhtlemise,” ütles Seli vahetult pärast valimistulemuste väljakuulutamist. “Seejärel hakkan järgnema oma programmis seatud eesmärkidele. Juhul, kui ma oma programmi ei täida, olen läbi kukkunud.”

Vahetult enne valimisi ütles Seli EOK üldkogu ees: “Valituks osutudes luban oma fookust parandada, paljudest tegevustest loobuda ja keskenduda tegevusele EOKs.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles