Ringluspood kolis kesklinnast Papiniitu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ringluspoe juhataja Erika Vassiljevi jutu järgi on kauplus vajalik sotsialiseerumiskoht töötutele ja rehabilitatsiooniteenuse klientidele ning muidugi neile, kes otsivad kohta, kuhu oma kraami ära anda.
Pärnu Ringluspoe juhataja Erika Vassiljevi jutu järgi on kauplus vajalik sotsialiseerumiskoht töötutele ja rehabilitatsiooniteenuse klientidele ning muidugi neile, kes otsivad kohta, kuhu oma kraami ära anda. Foto: Ants Liigus

Aktiviseerimiskeskuse Tulevik kauplus Ringluspood tegutseb sellest nädalast uues kohas Papiniidu tänaval.

Kolm aastat Pärnus Vee 2 toimetanud Ringluspood oli osa suuremast Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastatavast pikaajaliste töötute aktiviseerimist ja koolitust toetanud projektist “Arenev aktiviseerimiskeskus”, mis kestis kolm aastat ja lõppes sel kuul.

Kuna kõnealuse toetuseta ei suutnud aktiviseerimiskeskus kaupluse omatuludega linnale kuuluva Vee 2 pinna kulusid katta, tuli poel uued ruumid leida.

Kaupluse juhataja Erika Vassiljevi teatel jätkab Ringluspood Papiniidu 17a.

Veidi ainelist tuge tuleb projektist “Pikaajaliste töötute rehabilitatsiooniteenuse arendamine Pärnu ja Sindi linnas ning lähivaldades”, mida rahastab Eesti-Šveitsi koostööprogrammi kodanikuühiskonna sihtkapital, kuid põhiosa Ringluspoe kuludest peab pood suutma ise katta.

“Eks me püüa toime tulla,” on Vassiljev optimistlik. “Tagasiside inimestelt on, et oleme Pärnus väga vajalik asutus. Oleme end linnas tõestanud ja kuuldavaks teinud.”

Kaubamajaka vastas asuva hoone kõrval oli Ringluspoel sõelal teisigi rendiruume. Paraku ei sobinud mitu neist seetõttu, et asuvad keldrikorrusel.

“Neid pakkumisi me ei saanud vastu võtta, kuna peale müügi korraldame avatud töötube, mille mõte on osati see, et kaupluse külastajad näeksid oma silmaga, kuidas meie käsitöö valmib,” selgitab Vassiljev.

Päris uudse ettevõtmisena avatakse Ringluspoes õppeklass, kus koostöös töötukassaga korraldatakse koolitusi ja nõustamisi.

Peale Vassiljevi, kes poe ainus palgaline töötaja, on äri algusest peale toetunud vabatahtlike ja rehabilitatsiooniteenuse klientide tööle, kes linnakodanike annetatud esemeid kõpitsevad ja müügi eest hoolt kannavad.

Enim ostetakse kauplusest raamatuid, käsitööd, nõusid ja mööblit. Sümboolse hinnaga saavad eluks vajaliku tules kodu kaotanud inimesed.

Kogu müüdav kraam pärineb kohalikelt, välismaiseid annetusi poes praegu pole.

“Just saime tellimuse Pärnu politseiosakonnalt, kes annab meile suure koguse toole,” rõõmustab Vassiljev.

Kuna poepinda on uues asukohas palju vähem, kolitakse muist müügitegevusest, näiteks osa suuremate mööbliesemete müügist, aktiviseerimiskeskuse kodulehele, mis tuleval kuul põhjaliku uuenemise järel taasavatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles