Ettevõtluskonkursi võitnud pärnakas taastab vanu jalgrattaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursil “Ettevõtlik pärnakas” pälvis oma äriideega taastada ja ehitada ümber vanu jalgrattaid peapreemia Artur Maier.
Konkursil “Ettevõtlik pärnakas” pälvis oma äriideega taastada ja ehitada ümber vanu jalgrattaid peapreemia Artur Maier. Foto: Urmas Luik

Mulluse konkursi "Ettevõtlik pärnakas" võitnud Artur Maier on tõestanud, et käis toona välja igati toimiva äriidee: tal õnnestus saada toetust EASist ja töötukassalt ning ta tegeleb nüüd vanade jalgrataste taastamisega.

Rataste taastamiseks vajalike osade leidmine ja töö ise võtab aega, aga see-eest saab valmis ainulaadne pilkupüüdev sõiduriist. Töökojas ootab taastamist hulk kaherattalisi sõpru, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Tallinna tehnikaülikoolis inseneriks õppiva Maieri hinnangul läks tal hästi, sest tema ideega haakus kohe Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus.

"Kunagi sai tüdruksõbrale tehtud vana jalgratas korda ja nii tänaval inimesed kui enda tuttavad hakkasid ütlema, et võiksidki proovida veel neid, teha, päris ilus näeb välja. Edasi juba liikusin siia majja, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) uksest astusin sisse ja rääkisin Lenno Põderile oma loo ära, et tahakski sellist asja tegema hakata, teeks vanu jalgrattaid korda," rääkis Maier.

PEAKi konsultant Lenno Põder ütleb, et kaugeltki kõigist neile pöördujatest ei saa ettevõtjat. Paljud tahavad teada, millega nad võiksid tegelda, ja küsivad toetust, aga järgmisele konsultatsioonile nad enam ei ilmu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles