Teede äärde pargitud autod segavad lumekoristamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on ligikaudu 250 kilomeetrit tänavaid, millelt tuleb lund koristada. Foto on illustreeriv.
Pärnus on ligikaudu 250 kilomeetrit tänavaid, millelt tuleb lund koristada. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu tänavaid hooldavale ASile Teede REV-2 valmistavad muret tänavate äärde pargitud autod, mis segavad tänavate puhastamist.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna teede peaspetsialisti Jaak Kanniste sõnutsi on möödunud öö ja hommik olnud tänavate hooldajale töörohke.

Tööde tegemisel on paraku probleemiks pikemaks ajaks teede äärde maha jäetud sõidukid, mille puhul ei ole tihtipeale võimalik kindlaks teha ka omanikku. Seetõttu paigaldatakse tänavatele, kus autod segavad liiklust ja lume lükkamist, ajutised, peatumist keelavad liiklusmärgid.

AS Teede REV-2 puhastab lumest esmajärjekorras kõik bussiliiklusega tänavad ja kesklinna. Seejärel minnakse töödega edasi kõrvaltänavatele. Pärnu linnas on kokku ligikaudu 250 kilomeetrit tänavaid.

Linnavalitsus tuletab majaomanikele meelde, et nende kohustuseks on teostada lume- ja libedusetõrjet oma kinnistuga piirneval kõnniteel.

„Seal koristustöid tehes ei tohiks visata lund sõiduteele. Samuti on oluline heita pilk maast taeva poole ja kontrollida üle katuseräästad ning jääpurikate tekkimisel need kindlasti eemaldada,“ teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles