Häädemeeste mees päästis Uus-Meremaal ookeanist uppumisohus poisi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa.
Uus-Meremaa. Foto: Pärnu Postimees

Häädemeestelt pärit Toomas Krivonogov päästis Uus-Meremaal Stoke`i väikelinnas uppumissurmast 11aastase kohaliku poisi.

Perekond Clark veetis rannas pühapäeva, kui 11aastane perepoeg Aidan vööni ulatuvas vees sukeldudes ja merekarpe korjates sattus tõusulainesse, mis ta kaldast eemale viis, vahendas Uus-Meramaa ajaleht Nelson Mail.

Kümmekonna meetri kaugusel kaldast poisi jalad põhja enam ei ulatanud ja taibates, et ta on hädas, hakkas Aidan appi karjuma.

Rannas 4aastase tütre Gabrielle juures olnud isa Anthony tõttas pojale appi, kuid tal ei õnnestunud poissi tugeva voolu tõttu kalda poole tagasi aidata ja nii hakkas temagi appi hüüdma.

Uppumisohtu sattunud isale ja pojale tõttas appi pikkade blondide juustega mees, kes poisi kaldale aitas, samal ajal kui perepea omal jõul ohtlikust hoovusest välja pääses.

Anthony tahtis elupäästjat tänada, kuid selleks ajaks oli võõras kadunud. “Ta on tõeline kangelane,” rääkis pereisa kohalikule ajalehele antud intervjuus, märkides, et teda ja poega kaldast eemale kandnud tõusulaine oli äärmiselt tugev, seda isegi täiskasvanu jaoks.

Eile said Clarkid elupäästjat siiski tänada, kinkides talle palju kallistusi ja tänutäheks väikese korvi hea ja paremaga.

Selgus, et 11aastase Aidani päästja oli Pärnumaalt Häädemeestelt pärit Toomas Krivonogov, kellest teatasid kohaliku lehe toimetusele pärast kolmapäevases lehes ilmunud lugu mehe korterikaaslased.

Krivonogov jalutas elukaaslase Tiinaga rannas, kui nägi isa ja poega appi hüüdmas. Et samal ajal toimus rannas vabatahtlike vaalapäästjate õppus, pidasid nad seda algul õppuse üheks osaks, ent taipasid peagi, et asi on siiki tõsine.

Nii hüppas Krivonogov vette ja mõne hetke pärast oli poiss kaldale toodud. Mehe sõnutsi ta hoovust ei tundnud. Päästja märkis, et Aidan on hea ujuja ja see tegi tema veest väljatoomise lihtsaks.

Krivonogov rääkis, et poiss oli takerdunud kalavõrku ja kuigi ta üritas kalda poole ujuda, ei õnnestunud see.

Krivonogovi sõnutsi oli ta rõõmus, et sai hätta sattunud Aidanit aidata ja ei oleks oma tagasihoidlikku isikut avalikustada soovinud, kui korterikaaslased poleks teda julgustanud. “Oleksin parema meelega jäänud anonüümseks aitajaks,” tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles