Wendre ostis Pärnu linavabriku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linakombinaadi sulgemisega kaotab töö 50 inimest.
Pärnu linakombinaadi sulgemisega kaotab töö 50 inimest. Foto: Ants Liigus

AS Wendre ostis kolmapäeval Pärnu linavabriku iirlastest omanikelt Pärnus asuva kinnistu, et hoones senist tegevust ei jätkata, tähendab see poolesaja inimese koondamist ja Pärnu linatööstuse lõppu.


AS Wendre, mille tootmishoone asub Pärnus, väike tootmisüksus Vändras, tehas Poolas ja müügiesindus Saksamaal, kuulub kontserni Trading House Scandinavia AB, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Firma mullune käive oli üle miljardi Eesti krooni, kasum üle 80 miljoni. Eestis on palgal 500 töötajat. Firma kuulub Euroopa suuremate vooditekstiili tootjate hulka.



Rootsis viibiv Wendre omanik rootsieestlane Peter Hunt ei tahtnud uue kinnistuga seotud plaanidest pikemalt rääkida, kuid üht-teist siiski selgitas.



Hunt ütles, et senist tegevust Wendre linavabriku hoonekompleksis ei jätka.



"Meil on kindlad plaanid, aga on vara sellest rääkida. Peame veel informatsiooni andma töölistele välismaal. Meil on mõte tuua üks tootmisettevõte Pärnusse, üks täielikult uus tootmine," rääkis Hunt.



Wendre tegevjuhi Vahur Roosaare sõnul annab linavabrik hooned Wendre käsutusse osa kaupa.



"Kindlasti on plaan hakata ruume kasutama nii kiiresti kui võimalik, võib-olla mimgiks otsatarbeks võime kasutada ruume juba lähinädalatel. Seda, millal linavabrik päris välja läheb, peab küsima linavabriku juhtide käest. Aga meie kokkulepete järgi on linavabrik ruumidest välja kolinud 1. juuliks," ütles Roosaar.



Pärnu linavabriku tegevjuht Arvo Villmann polnud intervjuuga nõus, kuid tõdes, et tegemist on kahtlemata kurva sündmusega.



Veel 2002. aastal oli firmas 760 töötajat, nüüd vaid 50, kellele on koondamiteated edastatud. Vabrik oleks tänavu aasta teisel poolel tähistanud oma 90. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles