„Tähesäral“ tunnustatakse Pärnumaa parimaid kultuuri- ja sporditegijaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kultuuri- ja sporditegijate aastaauhindade üleandmise tseremoonia „Tähesära“ toimub tänavu valminud Pärnu muuseumis.
Pärnumaa kultuuri- ja sporditegijate aastaauhindade üleandmise tseremoonia „Tähesära“ toimub tänavu valminud Pärnu muuseumis. Foto: Ants Liigus

Täna toimub traditsiooniline Pärnumaa kultuuri- ja sporditegijate aastaauhindade üleandmise tseremoonia „Tähesära“, mis saab sel aastal teoks Pärnu muuseumis.

Eesti Kultuurkapitali nõukogu poolt väljaantava kultuuripärli tiitli saab Matti Killing, kes võtab samas vastu Pärnumaa ja Pärnu linna aasta treeneri tiitli, teatas Pärnu maavalitsuse kultuurinõunik Eha Ristimets.

Kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupi aasta kultuuritegija tiitli saab Pärnu pärimusmuusikapäevade vedaja Ülle Jantson. Karl-Hannes Tagule jätkub rohkemgi preemiaid ja autasusid: Pärnumaa ekspertgrupi poolt aasta sporditegija laureaadi tiitel, Pärnumaa ja Pärnu linna aasta meessportlase tiitel ja Pärnumaa omavalitsuste liidu antav stipendium.

Pärnumaa ekspertgrupp kuulutas aasta kultuurisündmuseks Kabli päikeseloojangu festivali ja spordisündmuseks Pärnumaa võidupüha maratoni. Aasta kultuuriobjektina pärjatakse Pärnu muuseum.

2012. aastal silma paistnud sportlastena jagatakse tunnustust veel aasta parimale naissportlasele Kaisa Pajusalule, noorsportlastele Laura-Maria Ojale, Geir Suursillale ja Andra-Laura Meeksale, juuniorsportlasele Eleriin Haasile, tehnikasportlasele Toivo Nikopensiusele, invasportlasele Vaiko Varele, spordiveteran Aleksander Karamale.

Parima võistkonnana tõstetakse esile sõudmise neljapaatkonda ja Pärnu võrkpalliklubi meeskonda. Parim noortetreener on sõudetreener Reet Palm. Aasta toetajana pälvivad tunnustuse Pärnu Postimees ja AS Pärnu Mets ning üllatajana Paikuse motoklubi.

Pärnumaa rahvakultuuri särainimestena saavad tunnustuse rahvakultuuri preemia näol Imbi Tõnisson ja kultuurikorraldajana Kadri Rebane.

Pärnumaa kultuuri aastaauhinnad pälvivad aasta tegutsejana Pärnumaa rahvakultuuri keskselts, aasta toetajana August Rapp ja üllatajana Hanna Valk.

Pärnu linna kultuuripreemia antakse üle lauluseltsile Endla.

Piduliku auhinnaõhtu on inspiratsiooni saanud lõppenud filmiaastast ja muuseumis eksponeeritud samasisulisest näitusest.  

Preemiate ja auhindade üleandmist veavad tseremooniameistritena Andres Metsoja ja Vahur Mäe. Kaasa löövad rahvusringhäälingu Pärnu korrespondent Ester Vilgats, Kunstide maja akordionistide ansambel ja superstaarisaate karastusega Anne Uusna laulustuudio õpilane Getter-Heleen Aron, aasta üllataja Hanna Valk Toomas Volli laulustuudiost ja Endla Murdi edukas lauluõpilane Karmen Kõrnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles