Kohus lükkas motosportlase süüasja arutamise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlet Martinson.
Arlet Martinson. Foto: Erakogu

Pärnu maakohus lükkas edasi tuntud motosportlase ja noorte motospordi edendaja Arlet Martinsoni ning tema kaaslaste suure maksupettuse süüasja arutamise.


Kohus lükkas protsessi 30. aprillile, sest juriidilise isikuna kohtu all oleva OÜ Estera Balticu pankrotihaldur soovis süüasja materjalidega tutvumiseks aega, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu BNSile.



Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Martinsoni (38), Ülle Saart (53), Alar Jaansonit (37), Hillar Taltsi (37), Raavo Raadikut (36), Ülo Tammekändu (24) ja Egles Selget (27) ning juriidiliste isikutena osaühinguid Estera Baltic ja Visorek üle viie miljoni kroonises maksupettuses.



Mullu novembris vahistati Martinson kahtlustatuna kuritegeliku ühenduse moodustamises ja ligi 250 miljoni kroonini ulatuva rahapesu korraldamises ning selle kriminaalasja uurimine kestab.



Koos Martinsoniga vahistati Jaanus Grosmann (36) ja Jüri Ollino (41), keda kahtlustatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises, maksupettuses ja rahapesus.



Tänavu märtsis otsustas kohus Martinsoni vahi alt vabastada.



Märtsi alguses mõistis Tallinna ringkonnakohus vandeadvokaat Sven Sillari kaebuse alusel Martinsoni õigeks peksmissüüdistuses, sest ei tuvastanud tema tegevuses kuriteokoosseisu.



Kohus muutis pisut koos Martinsoniga kohtu all olnud Grosmanni ja Roman Pitškari (25) süüteo kvalifikatsiooni, kuid jättis neile peksmise eest määratud karistused jõusse.


Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi peksid mehed 2007. aasta 10. juunil Pärnus Vee tänaval asuva trahteri Postipoiss ees ühte meest.



Harju maakohtus on praegu pooleli protsess, kus Martinsoni süüdistatakse koos Erkki Vapperi (37), Eigirdas Biekša (31), Vairo Virkko Ruhno (34) ja OÜ Omlox Exportiga maksupettuses.



Arlet Martinson on Pärnu motoklubi juhatuse liige ja peale noorte motosportlaste juhendamise võistleb rahvusvahelistel võistlustel

quadracer

’ite klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles