Amputeeritud käega mees petab Pärnu kalmistul raha välja

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Alevi teine kalmistu.
Pärnu Alevi teine kalmistu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Alevi teisel kalmistul omaste hauaplatse korrastanud naine andis bussisõiduks raha küsinud mehele küll raha, kuid järele mõeldes kahtlustab, et sattus petturi ohvriks.


Ursula Moon rääkis, et teisipäeval tuli kalmistul tema juurde mees, kes ütles, et tuleb just haiglast, kus tal kaks nädalat tagasi käsi amputeeriti, nüüd vajab ta Tori valda koju sõiduks 45 krooni. Oma jutu kinnituseks näitas mees käekönti.



Moon rääkis, et ta esmalt küll keeldus raha andmast, sest mehel olid lõhnad juured, kuid too väitis, et mingi mees andis just paar lonksu. Nii ta lõpuks lunimise peale raha saigi.



“Kuidas ma küll nii rumal olen,” oli Moon tagantjärele tark. “Töötan ju haiglas ja oleksin pidanud kohe aru saama, et see on vana könt.”



Naine üritas meest jälgida ja läks kohe bussipeatuse poole, kuid mehest polnud enam jälgegi. Kalmistul askeldanud töömehelt kuulis Moon aga, et päev varemgi oli mees seal inimeste käest raha küsinud.



Mooni kirjelduse järgi oli kojusõiduks bussiraha küsinud mees väga päevitunud ja puhtalt riides. “Kui selline mees kellegi juurde äsja operatsioonilt tuleku jutuga bussisõidu raha küsima tuleb, siis ärge õnge mine,” hoiatas naine.



Mees ütles Moonile oma nime, aga sellenimelisele Pärnu haiglas viimasel ajal operatsiooni tehtud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles