Süstasõitjad hoiavad end vormis ka talvel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakid. Foto on illustreeriv.
Kajakid. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kui õues on külm ja veekogud jääs, harjutavad Eesti süstasõitjad sisetingimustes, üks vähestest selleks sobivatest basseinidest Eestis asub Pärnus, kus harrastajad iga nädal koos käivad. Mehed ja naised kajakitega basseinis ei ole just tavaline vaatepilt.

Kord nädalas, pühapäeva hommikuti, käivad Pärnu legendaarses Raba tänava ujulas oma sõidutehnikat lihvimas ja päästeelemente õppimas süstaspordi harrastajad kaugemalt ja lähemalt, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Looduslikud tingimused võivad olla väga karmid ja olulisi enesepäästmise nippe tuleb teada. Erinevate süstadega saab teha kiiremat sõitu või kärestikust alla laskuda. Basseinis saab igaüks ise mitmeid kajakeid katsetada ja seda kogenud juhendajate käe all.

Kajakirahvas on seda meelt, et peale kasuliku päästeelementide harjutamise saab basseinis korraliku füüsilise trennigi.

Esimesed sõitjad lähevad õue vee peale kohe, kui jää on läinud. Ametlikult avatakse süstahooaeg aprillis Türi-Tori kiirlaskumise ja Võhandu maratoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles