Pärnu kolledži direktor on Henn Vallimäe

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kolledži direktoriks valiti Henn Vallimäe.
Pärnu kolledži direktoriks valiti Henn Vallimäe. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tänasel Tartu ülikooli nõukogu istungil valiti ametisse Pärnu kolledži direktor, kelleks osutus senine Eesti võrkpalli föderatsiooni tegevjuht Henn Vallimäe.


Pärnu kolledži direktori ametikohale oli neli kandidaati: kolledži majanduspoliitika dotsent Matti Raudjärv, kolledži turismiosakonna juhendaja Heli Tooman, TÜ majandusteaduskonna ettevõtluskeskuse erakorraline teadur Made Torokoff ning Henn Vallimäe.



Kõik kandidaadid olid kutsutud nõukogu istungile ja said võimaluse tutvustada kolme minuti jooksul ennast ning oma visiooni Pärnu kolledžist. Vallimäe hindas kolledži tugevuseks asukohta Via Baltica liinil ja rõhutas vajadust lõimida õppejõude ja õppeaineid, vahendada TÜ kolledžite kogemusi.



Esimese asjana lubab 1. juulil ametisse astuv Vallimäe veenduda, et sisseastumisperiood oleks hästi korraldatud. “Usun, et õpilased on need, kes määravad selle kooli tuleviku,“ põhjendas ta.



Kolledži direktoriks kandideerimise ajendiks nimetas Vallimäe ülikooli nõukogus esinedes missiooni saadud hariduse eest ülikoolile midagi tagasi anda. Hiljem lisas tulevane direktor, et ülikooli tööle on teda kutsutud varemgi.



“Tegelikult oli mul praegu juba kolmas võimalus ülikooliga liituda ja praegu on hea aeg seda teha, sest senise töö eesmärgid on saavutatud ja võib proovida midagi uut,“ lisas Vallimäe.



Kõiki kandidaate hindas ekspertkomisjon õppeprorektor professor Birute Klaasi juhtimisel. Komisjoni hinnangul aitab Henn Vallimäe juhtimiskogemus kujundada Pärnu kolledžist regionaalse kompetentsuskeskuse ja Eesti tasandil arvestatava turismi- ja teenindusmajanduse õppeasutuse.



Senise Pärnu kolledži direktori Garri Raagmaa viimane tööpäev on 30. juunil, Henn Vallimäe asub ametisse 1. juulist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles