Tsiklid võtsid Pärnus võimust

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti motomehed enne kogunemist Pärnu Kesklinna sillal.
Läti motomehed enne kogunemist Pärnu Kesklinna sillal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sajad mootorratturid kõikjalt Eestist ja piiri tagant võtsid täna suuna Pärnu peale, et siin Eesti mootorrattahooaeg suurejoonelise paraadiga avatuks sõita.

Valju mürinaga saabusid nad ühe ja paari kaupa. Aga suurte, kümnetest ja kümnetest ratastest moodustatud gruppidena. Nii motoklubi värvikandjad kui üksikud hundid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest. Kaugemaltki.  



Kella viieks pärastlõunal uhkeldas Pärnu kesklinna sadamakail tuhatkond edevat kaherattalist. Massiivsed, päikesekiirtes sätendava kroomiga kaetud

cruiser’id

, erksavärvilises plastis kiired ja vihased sportrattad, jõulised endurod – kõik, sõltumata margist või kubatuurist.



Siis aga vakatas Vallikäärus vidistavate lindude laul ning taandus taamalt kostev liiklusmüra, kui kõik see motomees ja -naine oma tsiklitele korraga starterit tunda andis ning, õlg õla kõrval ja ratas rattas, tasapisi kiirust kogudes läbi linna liikuma hakkas. Saatjateks kõnniteedel sammult tardunud poisikeste innukad viiped, tütarlaste pisut häbelikud pilgud ja meeste vaikiv tunnustus.



Kella kuueks õhtul jõudis motoriseeritud rongkäik kuursaali juurde, kus Eesti mootorrattaklubide ühenduse korraldatud tsiklihooaja avamine jätkus raju peoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles