Karja tänav suletakse torutöödeks

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karja tänav suletakse liiklusele ligi neljaks kuuks, kuni tänavaalune veevärk uueks ehitatakse.
Karja tänav suletakse liiklusele ligi neljaks kuuks, kuni tänavaalune veevärk uueks ehitatakse. Foto: Ants Liigus

AS Pärnu Vesi teatas, et tulevast kolmapäevast alustatakse Pärnus Karja tänaval uue vee- ja kanalisatsioonivärgi ehitusega.

Pärnu Vee projektijuht Jaanus Vent teatas, et tööd toimuvad kava kohaselt 6. märtsist 21. juunini ja seoses sellega on liikluseks suletud Karja tänav Suur-Sepa ristmikust kuni Tammsaare puiesteeni, kokku 1,3kilomeetrine lõik. Et 25. märtsil alustatakse toruehitustöödega Aia tänaval Tammsaare puiestee ja Aisa tänava vahelisel lõigul, suunatakse liiklus Karja tänavalt Tammsaare puiesteele ja Supeluse ning Esplanaadi tänavale.

Muret, et raske on pääseda Pärnu Vanale turule, peaks leevendama takistusteta liiklus Hõbe ja Väike-Posti tänaval Karja tänava sulgemise ajal.

Karja tänaval on veetorustikud Vendi sõnade kohaselt vanad ja amortiseerunud ning nende väljavahetamine uute vastu on vältimatu.

“Seal on torusid, mille vanus on ületanud juba poole sajandi piiri,” sõnas Vent.

Supeluse tänav, mida hakkavad läbima linnaliini bussid, muutub Karja tänava sulgemise ajal peatänavaks, kus parema käe reegel enam ei kehti. Tammsaare puiestee merepoolne haru jääb liiklusele suletuks, sest seal on peal ajutine teekate, mis asendatakse püsivaga suvel, seega tuleb Tammsaareski läbi ajada ühe teeharuga, mis on muudetud kahesuunaliseks.

Suvekülaliste kõrgajal ehk jaanipäevast alates ei tehta tee- ja kaevetöid Tammsaare puiesteel ja Rannapuiesteel, seal jätkatakse kaevetöid augusti teises pooles.

“Liikluskorraldus muutub tuntavalt, seepärast palume liiklejail hoolikalt jälgida ajutist liikluskorraldust ja liiklusmärke,” sõnas Vent.

Karja tänavast Tammsaare puiesteele suunatud bussid hakkavad kasutama ajutiselt sealseid peatusi, uus ajutine peatus tuleb Esplanaadi ja Aia ristmiku lähedusse.

Projektijuhi hinnangul on 1,3- kilomeetrisel tänavalõigul torutööde ja teekatte taastamisega vähem kui nelja kuuga toime tulla kõva pähkel.

“Seepärast oleme pannud tööle suured jõud ja töö on intensiivne,” lubas Vent. “Tööle suuname korraga viis–kuus brigaadi.”

Karja tänaval Hõbe tänava ristmiku ja Kanali tänava vahelisel lõigul teeb tööd AS Merko, Kanali tänava ristmikust Tammsaare puiesteeni ehitab Karja tänaval OÜ Tekton ja Suur-Sepast Hõbe tänavani AS Lemminkäinen Eesti.

“Tööde käigus rekonstrueeritakse kogu Karja tänava vee-, reovee-, sademevee- ja kanalisatsioonitorustik ning majadele rajatakse nõuetekohased ühendused,” ütles Vent. “Lõpptulemusena uuendatakse Karja tänava teekate.”

Töid tehakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi raha toel, omafinantseeringu kohustuse kannab AS Pärnu Vesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles