Kunstnikud korraldavad temaatilise “Emadepäeva”

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstnike maja Nikolai tänaval.
Pärnu kunstnike maja Nikolai tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval, 10. mail toimub Pärnus tegevuskunstisündmus “Emadepäev”.


Kell 16 algab Lastepargist emade rongkäik: kostümeeritud kunstnikud koos lastega jalutavad mööda Rüütli tänavat Koidula parki ja sealt Pärnu kunstnike maja (Nikolai 27) hoovi, kus kell 16.30 algavad teemakohased

performance

’id. Teostajateks Meeland Sepp, Billeneeve ja Andrus Joonas.



Kell 17.30 antakse pidulikult üle tiitlid “Aasta ema” ja “Eeskujulik rase”.


Publikul on lubatud kaasa võtta kingitusi ja ohvriande, anda üle omapoolseid auhindu ja astuda üles teemakohase omaloominguga.



Linnagalerii kuraator Mari Kartau kirjutab ürituse kohta: “Emadepäevaga seostub automaatselt midagi nunnut: lasteaialapsed esitamas mõnd emasid ülistavat laulu, lillesülemid ning medalid poliitikutelt rekordemadele jms.



Kõigil ülejäänud päevadel peavad emad paraku ise vaatama, kuidas hakkama saavad. Kuidas jõuda kusagil tühermaal asuvasse haiglasse arsti juurde rasedust tuvastama? Kuidas pääseda käruga mööda kitsast ja auklikku teed punktist A punkti B? Kuidas sebida lasteaiakoht või raha erahoidja tarbeks? Kuidas saada üksi hakkama, kui isa on kadunud nelja tuule poole?



Tegevuskunstisündmusel “Emadepäev” toimuvatel

performance

’itel otsitakse lahendusvariante neile ning muudele teemaga haakuvatele küsimustele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles