Kompromissleping Herderiga ei leidnud volikogu heakskiitu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu võttis tänasel istungil 20 poolthäälega vastu otsuse, et linn ei sõlmi osaühinguga Herder kompromisslepingut esitatud tingimustel. Kohtuvaidlus kinnistu ostu-müügitehingu üle jätkub ringkonnakohtus 1. aprillil.

Kompromissettepanek tähendanuks, et Pärnu linn maksab OÜle Herder hüvitisena 1 550 000 eurot, Esplanaadi 10 kinnistu omanikuks jääb osaühing Herder ja tsiviilasjaga seotud menetluskulud jäävad poolte endi kanda.

„Sarnased kompromissid on avalikus sektoris üsna harukordsed. See tuleneb eelkõige kohaliku omavalitsuse kui avalik-õigusliku isiku staatusest. Kompromissile minnes ei saaks me mitte kunagi teada, kas me tegime hea või halva otsuse. Linnarahval on aga õigus teada tõde, mis kompromissile minnes jääkski teada saamata," ütles Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

„Samuti ei saanud kompromissettepanek mitte ühtegi toetushäält linnavolikogu majanduskomisjonis, mis oli eelnõu osas juhtivkomisjon. Usun, et kohus on õiglane. Meie positsioon kohtuvaidluses ei ole kehvem kui Herderi oma“, lisas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles