Galerii: pagariõpilased valmistasid kauneid pühadetorte

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses pagariks-kondiitriks õppivad neiud valmistasid munadepühade eel eel imekenasid pidupäevatorte.

„Õpilased olid väga tublid, tordid said väga ilusad,“ ei olnud pagari-kondiitri erialaõpetaja Helina Kruusmaa täna ennelõunal valminud tortide autoritele kiidusõnade jagamisega kitsi.

Kruusmaa sõnade kohaselt kulus keerulisemate kaunistustega tortide tegemiseks viis-kuus tundi ja nende valmistamisega alustati juba eile õhtu. „Et kaunistused kenad jääksid, tahavad need enne kuivada, seetõttu tuligi osa asju varem valmis teha. Täna alustasime tortide tegemist kella 8 ajal ja lõpetasime 11 paiku,“ seletas ta.

Tänavu Tallinas toidumessil kondiitrite noore meistri konkursil esikoha pälvinud Anastassia Bugajeva, kes valmistas tordi mandlibiskviidist, mandariinimaitselisest võikreemist ja vaarikatest ning kaunistas selle martsipani ja suhkruvaabast lilledega, oli oma tööga rahul.

„Mõtlesin teha siniste kevadlilledega tordi. Retsepti mõtlesin välja ise,“ ütles Bugajeva.

Lilleõitega kaunistatud tordi meisterdanud kolmanda kursuse õpilased Liis Lage ja Merily Saare kinnitasid, et koos kaunistuste tegemisega kulus tordi valmistamisele päris kaua aega, kuid midagi keerulist selle juures ei ole.

„Tordi tegemine ei olnud raske. Nägime üht pilti ja mõtlesime selle järgi tordi teha,“ selgitas Lage, kelle sõnutsi kasutas ta koos kaaslasega tordi valmistamisel valget šokolaadi, toorjuustukreemi ja kirsimoosi.

Lage arvates võib igaüks sama kauneid torte valmistada koduski. „Kes tordivalmistamisega iga päev ei tegele, sellele võib see keeruline tunduda, kuid kui retseptist väga täpselt kinni pidada, võib tulemus olla väga hea,“ julgustas ta kodudeski pühade ajal tordivalmistamist ette võtma.

Kruusmaa jutu järgi valmistasid esimese ja kolmanda kursuse õpilased kevadisi torte suure rõõmuga. „Mingit võistlusmomenti ei olnud ja kõik said teha torte pingevabalt. Nii juhendajad kui õpilased nautisid seda,“ ütles ta.

Kauneid kevadisi torte vaatama tulnud uudistajadki polnud nende kiitmisega kitsid.

Pärast näitust müüki pandud tordid kadusid letilt mõne hetkega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles