Sindi lasteaed läheb remonti

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi lasteaed läheb lähinädalail kapitaalremonti.
Sindi lasteaed läheb lähinädalail kapitaalremonti.

Sindi lasteaed läheb lähinädalail kuni suve lõpuni kapitaalremonti.


Esmaspäeval AS YIT Ehituse Lääne-Eesti regiooni juhi Toomas Rapi ja Sindi linnapea Mati Mettuse alla kirjutatud lepingu järgi on tööde maksumus 8 177 137 krooni ja kogu kompleks peab taasavamiseks valmis olema augusti lõpuks. Linnale annab ehituseks lõviosas tuge KOIT-kava toetus.



Uueneb maja fassaad, vahetatakse välja elektri- ja küttesüsteem ja veetorud, ehitatakse ventilatsioonisüsteem. Ümbritsevast madalamal asuv õueala saab drenaaþi ja rühmad uued paviljonid, vahetatakse piirdeaed, õu saab välisvalgustuse ja teed asfaltkatte. Jäävad senised mänguatraktsioonid.



“Eks vanad torud lähevad siit-sealt katki, vett tilgub ja kanalisatsioon on kinni. Maja on ehitatud 1967. aastal ja pidi minema kapitaalremonti juba 1989. aastal, kui ta Sindi vabrikule kuulus, kuid vabriku pankrotiga jäi remont ära,” kirjeldas lasteaia juhataja asetäitja õppetöö- ja kasvatusalal Reine Tänav põhjusi, miks maja vajab nii põhjalikku uuendust.



Tänava ütlust mööda tähendab kogu maja renoveerimine seda, et algul tuleb kogu lasteaed koos laste, mööbli ja mänguasjadega kolida ümber ühte ja seejärel teise majatiiba. Ta möönis, et see on keeruline, kuid tänapäevaste tingimuste ootusrõõm kaalub need mured üle.



Juulis on lasteaed nagu eelnevailgi aastail kollektiivpuhkusel, kuid juunis ja augustis tuleb suvel lasteaeda jäävad lapsed mahutada nelja-viide koondrühma. Muidu käib lasteaias kümme rühmatäit lapsi. “Osa vanemaid on leidnud võimaluse jätta lapsed koju, sest võib ette kujutada, et siin on masinaid ja müra, kuid kui vanematel pole lapsi kuhugi panna, tuleb lasteaias käia,” lausus Tänav.



Remondi käigus ehitatakse metoodikatoa arvelt juurde ühe uue sõimerühma ruum kuueteistkümnele lapsele, sest järjest nooremalt tahetakse lapsi lasteaeda panna ja Sindi lasteaeda soovijaid on rohkem, kui seal praegu kohti.



Sindi linnapea Mati Mettus sõnas, et võimalused ühe uue sõimerühma avamiseks tõepoolest luuakse, kuid millal rühm avatakse, selles osas ei saa ta anda veksleid, sest linnaeelarves tänavu selleks vahendeid pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles