Rootslased tegid eesti noortele kingituse

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi koolipoisid ja õpetajad sõpruslinnast Oskarshamnist paigaldasid Pärnus Shalomi abikeskuse lastemaja ette isetehtud kiige ja ronimisatraktsiooni.
Rootsi koolipoisid ja õpetajad sõpruslinnast Oskarshamnist paigaldasid Pärnus Shalomi abikeskuse lastemaja ette isetehtud kiige ja ronimisatraktsiooni. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal viibivad Pärnus Rootsi koolipoisid ja õpetajad sõpruslinnast Oskarshamnist, kes paigaldasid Shalomi abikeskuse lastemaja ette isetehtud kiige ja ronimisatraktsiooni ning Lõpele rularambi.


Koostööprojekti raames keevitasid Oscarsgymnasieti tööstuseriala õpilased oma praktikatundides kõik konstruktsioonid valmis ning tõid Shalomi lastemaja ja Lõpe noorte rõõmuks kohale. Eile avati väike mänguväljak lastemaja õues grillipeo ja kontserdiga, täna said Lõpe noored esimest korda rularampi proovida.



Projekti algatanud Oscarsgymnasieti matemaatikaõpetaja Ulf Ljunggren on ühtlasi Rootsi Shalomi kristliku misjoniorganisatsiooni juhatuse liige ja käinud Pärnus sõpru aitamas juba 1990. aastast peale. Eesti lastele tehtud kingitust rahastasid peale Oscarsgymnasieti paljud Oskarshamni firmad.



Rootsi noormehed ütlesid mänguväljaku avamisel, et Eesti lastele kingituse tegemine andis neile rohkem, kui nad arvata oskasid: teadmise, et kõik on võimalik, kui ainult tahta.



“Väga positiivne sündmus Pärnule, kõik see on ju laste heaks,” rõõmustas Pärnu Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas. “Tore, et majanduslikult raskel ajal on võimalik head teha. Poisid elavad Lõpel nädal aega, külastavad kodusid ja muuhulgas oleme neile pisut šokiteraapiat teinud. Usun, et nähtu on neil südames ja meie sõprus ja koostöö jäävad püsima.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles