Regionaalminister: Lottemaa avamine järgmisel aastal on ebareaalne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda.
Lottemaa rajatakse Pärnumaale Tahkuranna valda. Foto: Urmas Luik

Kuna Lottemaa teemapargi kavandajatel ei ole endiselt pargi rajamiseks vajaminev raha koos, on 2014. aastal pargi täismahus avamine ebareaalne, ütles regionaalminister Siim Kiisler Eesti Päevalehele.

"Oleme kohtunud Lottemaa esindajatega ja minule teadaolevalt on neil praegu see raha endiselt puudu," ütles Kiisler. Lottemaa rajamise ehitushanked läksid oodatust pea kahe miljoni euro võrra kallimaks.

"Praeguseks on selgunud, et sellisel kujul pargi rajamiseks on aga vaja veel palju rohkem raha. See seob ohtu kogu projekti," lisas minister.

"Olukord ei ole lootusetu, kuigi 2014. aastal parki täismahus avada on ebareaalne, see tähtaeg lükkub edasi," ütles Kiisler.

Regionaaltoetust on riik Lottemaa projektile eraldanud 3,2 miljonit eurot. Kui algse plaani kohaselt pidi park valmima juba 2012. aasta suvel, siis oodatust kallimaks osutunud ehitushanke tõttu lükati avamistähtaeg 2014. aasta kevadele.

Pärnu maavanem Andres Metsoja rääkis lehele, et Lottemaa loojate Janno Põldma ja Heiki Ernitsa sõnade kohaselt teemaparki poolikuna rajada ei saa. "Negatiivne emotsioon, mis sellega kaasneks, võib olla väga laiaulatusliku mõjuga ja see poleks kellelegi kasulik," ütles ta.

Metsoja jutu järgi on võimalikud erainvestorid olemas, kuid need ei ole kindlad, et suudaksid projekti täies ulatuses finantseerida.

Ta lisas, et kui lisaraha suhtes pole juunikuus selgust majas, võib hakata Lottemaale kriipsu peale tõmbama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles