Kohus saatis mehe jõhkra vägistamise eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus saatis täna noore pärnaka jõhkra vägistamise ning oma ohvri peksmise ja piinamise eest vangi.


Kohus karistas 23aastast meest julmade kuritegude eest kokku nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu BNSile.



Uurimisandmetel pani varem korduvalt kriminaalkorras karistatud viieklassilise haridusega mees võika kuriteo toime mullu 19. veebruaril Pärnus, kui tungis kallale juhututtavast naisele.



Eeluurimisel kogutud tõendite järgi peksis mees naise esmalt julmalt läbi, purustades ohvri ninaluu, põsesarnad ja alalõualuu. Seejärel vägistas ta naise ja pärast seksuaalkuritegu jätkas peksmist.



Politsei tabas mehe kaheksa päeva pärast kuritööd ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.



Kohtueelse menetluse käigus selgus, et mees oli pannud toime teisegi kuriteo, lüües 2007. aasta novembris Pärnus üht meest.



Mees oli politsei huviorbiidis juba alaealisena, sest osales vargustes ja muudes süütegudes.



2004. aastal mõistis Pärnu maakohus talle korduvalt purjuspäi autojuhtimise ning karistuse kandmisest kõrvalehoidmise eest kahe ja poole aasta pikkuse vangistuse.



Noormehe karistus oleks pidanud lõppema 2007. aasta detsembris, kuid sama aasta juunis leidis kohus, et ta võib tingimisi vabadusse lubada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles