Lastekodulapsed saavad annetajate toel rajada isikliku peenra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatööriistad. Foto on illustreeriv.
Aiatööriistad. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Ülemiste keskuse algatatud heategevusprojekt ”Väikesed näpud mulda” andis üle 700 lastekodulapsele võimaluse rajada oma isiklik peenar.

Pärnumaal saavad võimaluse rajada oma isikliku peenra Pärnu lasteküla asukad.

Projekti kordinaatori Arle Soesoni sõnutsi õnnestus annetajate toel soetada lastekodulastele ligi 20 000 euro eest aiatöövahendeid, mis läksid 19 Eesti laste- ja asenduskodu kasutusse. Projekti eesmärk oli anda võimalikult paljudele lastekodulastele võimalus pidada oma peenart, põllulappi või kasvuhoonet, mis annab eakohast tegevust lastele ning võimaldab omandada esmaseid aiandusalaseid tõdesid ja harjumusi.

Mullu septembris väljakuulutatud üleskutsele vastas 19 laste- ja asenduskodu, igale soovijale leiti individuaalne lahendus vastavalt reaalsele vajadusele. Sooviti nii kasvuhooneid, istikuid, aiatöövahendeid, niidukeid kui ka mulda ja väetisi.

"Ülemiste keskus loodab “Väikesed näpud mulda” projektile pikka iga ning ilusat jätku ja kutsub üles häid inimesi, kellel soov ja teadmised, lastele suvel aiaalaseid näpunäiteid jagama, või hüva nõu ja jõud, et lastele abi pakkuda," lisas Soeson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles