Voltveti mõis kutsub retseptivõistlusel osalema

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas. Foto: Henn Soodla

Voltveti mõisas asuv Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppekoht kuulutas välja retseptivõistluse „Voltveti mõisa road 2009“.


Sel aastal liitus Voltveti mõis mõisakoole ühendava külastusmänguga “Unustatud mõisad”, mis kutsub suvel mõisa-, loodus- ja rännuhuvilisi kolmekümnesse Eestimaa mõisa. Külastuspäevad on 13. juuni, 27. juuni, 11, 12. juuli, 30. juuli, 8.august. Mõisad on külastajatele avatud 10 kuni 18.40.



Selleks, et leida mõisakülastajate aastaringseks kostitamiseks põnevaid maitseelamusi ja silmailu pakkuvate mõisamiljöösse sobilikke kohalikust toorainest valmistatavate roogade retsepte, kuulutati välja retseptide võistlus “Voltveti mõisa road 2009”. Retseptide esitamise tähtaeg on 10. juuni (vaata

juhendit

ja

blanketti

).



Võistlustöid on palutud esitama Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased ja töötajad, samuti Saarde valla ning Mulgimaa inimesed. Endistel aegadel kulges Tihemetsast ajaloolise Mulgimaa piir.



Retseptide kategooriad on salat, supp, neljakäiguline lõuna (eelroog, supp, praad, magustoit, jook), kook, soolane suupiste.



Võistelda võib üksi või grupiga, ühes või mitmes kategoorias. Esimeses voorus parimateks tunnistatud retseptide järgi valmistatud toidud võistlevad peavoorudes, mis toimuvad mõisapäevade ajal.



Rahaliste preemiate fond on 1500 krooni, selle on välja pannud kohalik toitlustaja OÜ Vilensa, kelle töötajad valmistavad esimeses voorus parimateks tunnistatud retseptide järgi žüriile ja külastajatele degusteerimisroad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles