Põleng Pärnu kesklinnas kustutati lõplikult öösel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas põles ajalooline puumaja. Pildid on tehtud umbes kella 15 ajal.
Pärnu kesklinnas põles ajalooline puumaja. Pildid on tehtud umbes kella 15 ajal. Foto: Ardi Truija

Eile keskpäeval Pärnu linnas Kuninga tänaval süttinud puumaja kustutati täna öösel kella 1.26ks.

Tulekahju sai esialgsetel andmetel alguse fritüürist, millest lahvatanud leek liikus mööda ventilatsiooniseadmeid katusekorrusele ja süütas seal asunud eluruumid, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Tulekahju saadi kontrolli alla kella 19.30. Sel ajal veel kustutustööd jätkusid ja toimus konstruktsioonide avamine tulepesade leidmiseks.

Hoones olnud inimesed evakueeriti tulekahju tekkimise järel, üks kannatanu viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun rääkis, et paari minutiga kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et tulekahju oli selleks ajaks jõudnud levida maja pööningule ja räästakastidesse. Esmalt otsustati asuda tule leviku eest kaitsma kõrvalhooneid.

„Päästetööd muutis raskeks asjaolu, et kahe kõrvuti paikneva hoone vahe oli vaid pool meetrit, samuti puudus hoonetel tulemüür,“ selgitas Kaldasaun. Päästekeskuse juht lisas, et põlenud majal on valtsplekist luukideta katus, mistõttu oli katuse kaudu hoone kustutamine redelautota võimatu. Pärnu päästekomando redelautot ei olnud tehnilise rikke tõttu võimalik kasutada.

Tallinna Kesklinna päästekomando redelauto saabus sündmuskohale kella 14 paiku ja päästjad alustasid redelilt katusekonstruktsioonide avamist ning nende kaudu kustutustöid pööningukorrusel.

Sel ajal lõpetasid päästjad kustutamise majas sees, sest vahelaed olid kuumuse tõttu tugevalt kannatada saanud ja hoones viibimine muutus varinguvõimaluse tõttu ohtlikuks.

Päästjad hoidsid ära  suurema tule leviku kõrvalasunud Kuninga 13 hoonele, mille pööningukorrus sai väiksemaid kuumakahjustusi ja suuremas ulatuses veekahjusid.

Kuna päästetööd kestsid mitu tundi, kutsuti kohale uus vahetus päästjaid, kes seni töötanud mehed enne kella 19 puhkama saatsid.

Politsei sulges päästetööde ajaks ohutuskaalutlustel ümberkaudsed tänavad ja reguleeris liiklust.

Kustutustöödel osalesid päästjad Pärnu, Tõstamaa, Vändra, Pärnu-Jaagupi, Kilingi-Nõmme, Türi, Lihula päästekomandodest ja Tallinna Kesklinna päästekomando meeskond redelautoga.

Tulekahju tagajärjel kukkusid Kuninga 11 maja vahelaed sisse jag hoone katus koos sisemusega hävis tules. Tulekahju lõpliku põhjuse ja kahjude ulatuse selgitab välja menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles