Prokuratuur esitas Enno Tammekivile süüdistuse pistise võtmises

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tammekivi lahkus Pärnu linnavalitsusest 2008. aasta veebruaris omal soovil, tuues põhjuseks tervise.
Enno Tammekivi lahkus Pärnu linnavalitsusest 2008. aasta veebruaris omal soovil, tuues põhjuseks tervise. Foto: Henn Soodla

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas endisele Pärnu linnaametnikule Enno Tammekivile süüdistuse pistise võtmises.


Süüdistuse kohaselt võttis aastail 2006-2007 toona Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse juhatajana töötanud Tammekivi vastutasuna enda poolt oma ametiseisundit kasutades toimepandud tegude eest vastu erinevat vara veidi rohkem kui 600 000 krooni ulatuses.

Olles vastutav isik ehitusteenistuse alas ning osaledes lihtmenetluse riigihangete korraldamises, valis Tammekivi välja ettevõtted, kellele saata hinnaküsitlused. Sellega tagas ta äriühingute osalemise hankes.

Riigihanked olid peamiselt seotud tee-ehitusega. Süüdistuse kohaselt muretsesid Pärnu linnalt töid saanud ettevõtete esindajad Tammekivile vastutasuks erinevaid ehitusmaterjale ning sanitaartehnikat.

Pistise võtmise eest näeb karistusseadustik sanktsioonina ette kuni viieaastase vangistuse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja sõnutsi on lisaks Tammekivile esitatud süüdistus veel neljale isikule pistise andmises. Isikute nimesid Kivioja kinnitusel prokuratuur süütuse presumptsioonist lähtudes ei avalda. "Süüdistus pistise andmises on esitatud kolmele füüsilisele ja ühele juriidilisele isikule," märkis Kivioja.

Pärnu Postimehel pole õnnestunud Enno Tammekivilt täna kommentaari süüdistuse kohta saada.

Tammekivi lahkus Pärnu linnavalitsusest töölt eelmise aasta veebruari alguses, viidates tervislikele põhjustele

Tammekivi ütles mullu veebruaris Pärnu Postimehele, et lahkub ametist tervislikel põhjustel, muret tegevat nii süda kui vererõhk. “Elan kaks aastat tablettide peal ja lähemal ajal on tarvis tohtritel lasta tervist uurida, muid põhjusi minu lahkumisest otsida ei maksa,” rääkis Tammekivi tookord.

Mõni päev hiljem esitas kaitsepolitsei linnaametnikule kahtlustuse.

Kuriteokahtluse tõttu pani Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Enno Tammekivi lahkumisavalduse ka Reformierakonnas, kuhu ta kuulus 1994. aastast.

2007. aastal sai Tammekivi riigihangete ametilt  5400 krooni trahvi. Et tegemist oli väiksemate üldlevinud rikkumistega, ei pidanud nad vajalikuks uurimisorganeid informeerida, on amet  ajakirjandusele öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles