Kuninga kooli õu muutus laadaplatsiks

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüdi kõike, mida andis müüa.
Müüdi kõike, mida andis müüa. Foto: Silja Joon

Täna peeti Kuninga tänava põhikooli hoovis noorte käsitööpäeva.


Pisut enne keskpäeva liikus Lastepargist Rüütli tänavat pidi Kuninga tänava põhikooli õuele rongkäik - kõige ees hobuvanker ning päeva juht Mart Tõnismäe, nende järel sammusid puhkpilliorkestri ja rahvamuusikaansambli Cantelo mängu saatel keskaegsetesse kostüümidesse rõivastatud pedagoogid ning rõõmsate nägudega õpilased klasside kaupa.



Kuninga tänava kooli õuele oli püstitatud suur lava ning kell 12 kuulutas abilinnapea Jane Mets  käsitööpäeva pidulikult avatuks. “Käsitööpäeva võiks ümber nimetada käsitööfestivaliks,” lausus ta.



Kooli õuel oli püstitatud mitukümmend õpituba-müügilauda, kus müüdi nii pannkooke, muffineid kui omatehtud puidust, tekstiilist esemeid ning kõikvõimalikke ehteid. Lisaks linna üldhariduskoolidele lõid tegevuses kaasa maakonna koolidki: Kilingi-Nõmme, Sindi ja Pärnu-Jaagupi gümnaasium ning Jõõpre, Juurikaru ja Paikuse põhikool. Avatud olid puidulõike, kivimosaiigi, gobelääni, viltimise, siidi-, tekstiilimaali, nahatöö, fliisloomade, sepa-, puidu-, traadi-, pärlitöö, liivapiltide, pakutrüki, kipsmaskide, paelapunumise, pabernöörist lillede, makramee-ehete, meisterdamise, klaasimaali, tiffany-ehete töötoad.



Pärnu loodusmaja loodusnurgas võis kaeda puuris närilisi ning paitada küülikut, kooli raamatukogus olid väljas vanad puhkpillid Jaan Vierteki erakollektsioonist. Õues toimus õpilaste valmistatud hansariiete demonstratsioon, Vene gümnaasiumi õpilaste moesõu ning kotinäitus.



Pannkoogikohvikus teenindasid Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored kokad, sepatööriistu tutvustasid Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli esindajad. Üles astusid lasteteatri Saabastega Kass miisud ning mustkunstnik, huvilised said sõita hobuvankril.



Kuninga tänava põhikooli õue püstitatud laval esinesid Reet Nurmingu akordionistuudio, Anne Uusna laulustuudio solistid, rahvamuusikaansambel Cantelo, kandleansambel, mudilaskoor Pöial-Liisi ja ansambel Viis +, Andrus Ostrovi akordioniõpilased, Kersti Adamsoni balletistuudio, tütarlasteansambel Liisud, Janne Ristimetsa vabatantsijad, Endla Murdi laulustuudio solistid, poistekoor, peotantsuklubi Mini-Fox, Pärnu muusikakooli akordionistide ansambel ja flöödiansambel (juhendajad Reet Nurming ja Marju Mäe) ning sama kooli rütmimuusikaosakonna ansambel (juhendajad Indrek Palu ja Marge Lumisalu).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles